Fluffy pannenkoeken met citroenkwark

22 apr 2018 | Pannenkoeken, Vegetarisch

IMG_9536

Een heeele goeiemorgen! Ben je al toe aan een recept voor je brunch of dikke lunch vanmiddag? Laat me je een tip geven: maak dit. Ik wilde vrijdag iets heel creatiefs gaan bedenken voor een leuk recept maar eigenlijk had ik alleen maar zin in pannenkoeken. En dan een dikke stapel met suiker en room, als een soort taart. Met kwark (ja echt, gewoon magere kwark) en een paar kleine aanpassingen maakte ik de lekkerste fluffy pannenkoeken met citroen ooit!

Dit heb je nodig (8 pannenkoekjes, 1p):
5 eetlepels bloem
2 eieren
melk
kwark
citroen (rasp en sap)
kaneel
suiker
beetje zout

Dit moet je doen:
Pak er twee maatbekers bij en breek daar de eitjes boven uit. De eiwitten in de ene maatbeker en de dooiers in de ander. Bij de eidooiers gooi je de eetlepels bloem. Doe dat door een zeef, echt, het zal je verbazen hoeveel beter je pannenkoeken er dan uitkomen. Ook gooi je hier een snufje zout bij en beetje voor beetje melk. Goed doorroeren met een garde totdat de structuur een dikke pap is. Pak dan een schone garde of maak die eerste goed schoon en droog. Daar ga je de eiwitten in de andere maatbeker mee opkloppen. Weet ff niet precies hoe ik je dit uit moet leggen maar mijn techniek komt eigenlijk neer op dit: wrijf met je handen tegenover met de garde ertussen alsof je een vuurtje maakt zoals ze dat in tekenfilms doen. Laat me vooral even weten of je nu enig idee hebt wat ik bedoel, hahaha. Oké, doe in ieder geval iets totdat de eiwitten helemaal stevig en wit zijn en schep dit dan heel voorzichtig door het pannenkoekenmengsel in de andere beker. Ik moet zeggen dat mijn opgeklopte eiwit dit keer niet perfect (nog te dun) was en de pannenkoeken waren dus ook uiteindelijk niet heel fluffy, helaas. Laat een goede koekenpan goed heet worden met wat boter en bak hier kleine pannenkoekjes in. Die bewaar je even apart en ondertussen maak je de laag voor tussen de pannenkoeken. In een bakje mix je wat scheppen kwark met een lepeltje suiker, een snufje kaneel en het raspsel van een halve citroen. Eventueel ook nog wat sap, deed ik wel want ik hou zo van die smaak. Maak dan een stapel van de pannenkoeken met ertussen steeds een laag kwark. Aftoppen met nog wat rasp en suiker en je vette toren (wat qua vet dus best wel heel erg meevalt) is af!

Mijn oordeel: 8/10 – Weer zo’n gevalletje ‘iets maken met restjes in huis en totaal onverwacht mega enthousiast zijn over het resultaat’. Echt, dit was lékker, zeker eens maken als je net als ik gek bent op citroen.
Ik at dit op 20/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten