Food fail 1: deze 5 recepten kwamen niet online

15 jun 2018 | Leven

vieseten1 (1)

Yes, bij een blog over mislukt eten hoort een onsmakelijke foto. Vandaag ga ik jullie namelijk vijf recepten van de afgelopen maanden laten zien die mijn blog niet hebben gehaald. Of ja, nu dus wel, maar niet op een mooi ereplaatsje. Deze gerechten zijn namelijk allemaal mislukt. Bij de een is het de smaak die tegenviel, bij de ander zijn het mijn knullige fotografieskills die er toe hebben geleid dat deze recepten allemaal unseen material zijn! Nieuwsgierig naar mijn mislukkingen in de keuken?

IMG_9295

1. Broodjes brie met cranberrysaus en Franse wortelsalade
In Frankrijk at ik op winterspot een kant-en-klare salade van wortel met iets van mosterd. Volgens mijn vriendinnen was het iets typisch Frans en ik vond ‘t lekker, dus ik dacht ‘dat maak ik eens na’. Met een lekker broodje brie erbij, met cranberrysaus. Dat broodje met saus was hartstikke lekker maar de wortelsalade was níet te eten. Ik had de ui veel te grof gesneden en de smaken klopten gewoon totaal niet met elkaar. De foto’s waren ook nog eens mislukt (maar al waren ze prachtig, had ze niet gebruikt) en daarom verdiende dit recept zeker geen plekje op mijn blog.

IMG_9089

2. Artisjok met wortelpuree en gebakken aardappels
Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat hier nou zo mis mee was. De foto´s waren niet mooi, dat sowieso niet, en volgens mij wilde ik voor de allereerste letter van het Alfabet van het Vergeten Eten iets leukers maken. Dit recept was te rommelig en met veel te veel smaken, het recept met artisjok dat ik een dag later maakte was een groter succes!

IMG_9678

3. Mango sticky rice
Ah, deze was zonde. Ik had me rot gezocht naar de perfecte kleefrijst zoals die in alle recepten werd genoemd. Ik vond ‘t niet bij de Jumbo en niet eens bij de AH XL. Uiteindelijk besloot ik voor dessertrijst te gaan, dat stond ook ergens als optie. Het resultaat was lekker, echt top. De mango was perfect rijp en de rijst was lekker romig, maar het was totaal niet zoals het echte werk. Dat het niet zou smaken zoals in Thailand had ik natuurlijk wel verwacht, maar dit was echt té anders.

IMG_9554

4. Asperges met rauwe ham, ei en rösti
Oja, fotografiefoutje. Dit was een heel classic en lekker gerecht maar de foto’s zijn totaal onsmakelijk. Er mist (logisch) iets groens op mijn witte bord en het ziet er gewoon uit als een troosteloos hoopje eten. Was het niet, trouwens.

IMG_9570

5. Wraps met vissticks
Extreem simpel en hartstikke lekker, maar de foto’s waren scheef en heel slecht belicht. Bij dit recept vond ik dat niet eens heel erg zonde, want het had me niet heel veel moeite of geld gekost. Hoe dan ook was het wel lekker, die vissticks met sla en cocktailsaus.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten