Food fail 2: deze 5 recepten zijn totaal mislukt

28 jul 2018 | Leven

foodfail2

Daar ben ik weer met een blog vól mislukte gerechten! Niet om ze je toch nog aan te smeren, maar omdat de bloopers altijd het leukste zijn. Toch? Bij de een was de smaak gewoon niet te harden, bij de anders zijn het de foto’s met lelijke belichting of rare opstelling. Lees en leer van mijn fouten, beste volgers 😉 Deel 1 met food fails vind je hier.

IMG_9916

1. Couscous met wortel en gekarameliseerde walnoot (Wit wortel walnoot inspired)
Oké ik weet niet wat me bezielde bij het maken van dit bord eten. Het is couscous met slierten wortel en kruidenkaas, op zich prima. Ook maakte ik er gekarameliseerde walnoten bij. Dat ging al niet heel soepel, maar de combi is ook echt heel vreemd. Het was niet eens heel ranzig ofzo, maar gewoon té raar. Het is al een tijdje geleden maar als ik er zo aan terugdenk, ben ik blij dat ik ´m niet online heb gezet.

IMG_9988

2. Quiche met beenham, brie en broccoli
Deze quiche met cliché ingrediënten maakte ik in recordtempo klaar. Helemaal op de gok en niet eens zeiknat aan de binnenkant! De smaak was ook heel goed maar, je raadt het al, de foto’s saai, onscherp en niet mooi. Deze ga ik waarschijnlijk nog wel eens proberen.

IMG_0050

3. Pizza Bianca met crudo en ricotta
Ik wilde op de verjaardag van mijn moeder een recept plaatsen voor pizza bianca, ze heet namelijk Bianca. In plaats van pizzadeeg gebruikte ik tortilla’s en dat was écht heel lekker. Ik had alleen ineens geen verse basilicum meer in huis en ik dacht dat ik dat wel kon faken met veldsla. Niet echt hè? Haha. Daarbij waren de foto’s niet mooi geworden, vooral door de saaie compositie. Ik heb ondertussen trouwens een hele succesvolle pizza bianca gemaakt, die vind je hier!

IMG_0467

4. Avocado eggs met bulgur en tahinsaus
Had niet verwacht dat dit zou mislukken, eigenlijk. Tahin (sesampasta) vind ik superlekker en die tahinsaus was nog net wat lekkerder met knoflook en citroen. Daar lag het dan ook niet aan. De avocado’s met ei uit de oven waren echt doodsaai en samen met die bulgur met tahin echt een kleffe bedoeling. De hazelnoten waren er ok bij maar verder was dit gerecht gewoon echt heel muf en saai.

IMG_1021

5. Pastasalade met rookworst en perzik
Klinkt raar, maar deze salade met rookworst, perzik en coleslaw smaakte echt heel prima. Het was gebaseerd op een recept uit een kookboek met pastasalades (dus zo gek is de combi dan niet, is mijn theorie) maar toch vind ik niet dat deze salade een hele blog verdient. De foto’s waren mislukt maar nog wel te fixen met wat filters, maar ergens stond het me tegen om dit recept uit te werken. De ingrediënten, de foto’s, de smaak, het verhaal… ‘t is het allemaal net niet.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Maaike

    Nou ik heb wel interesse in het recept van die quiche. Die combinatie lijkt me lekkerrrr!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten