IMG_1748

Jawel jawel, ziet dat er ff fancy uit!? Ik moet je teleurstellen: dit gerecht is totaal mislukt. Heel jammer, maar dat heb je nou eenmaal als je spannende dingen probeert te koken. Ik vind het dan heel zonde dat ik ‘t recept niet op mijn blog kan zetten (in bovenstaand gerecht zat wel een paar uur werk…) maar goed, ik wil jullie ook geen rotzooi verkopen. Daarom krijgen mijn prachtige mislukkelingen een klein troostplaatsje in deze derde editie van Food Fails! Lees en huiver.

1. Coq au vin met wortel en brood
Oh noooo dit vond ik echt zó kut: ik had me helemaal goed ingelezen voor een super chique coq au vin. Ik vond het ook heel leuk om te maken en stond echt te genieten in de keuken maar dat mocht niet baten: mislukt. De kip was niet lekker gebakken (dat was mijn eigen domme fout) en de saus was paars uitgeslagen. Een van mijn huisgenoot at later en moest het nog eens opwarmen, toen was het echt extreem onsmakelijk. Waarschijnlijk komt het door de bloem die ik heb gebruikt om de saus te binden, maar ook dat las ik op verschillende websites dus ik heb nog steeds geen idee. Zo jammer! Tips zijn welkom!

IMG_1690

2. Curry wurst met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Ik heb een aantal weken geleden een kookboek van Lonely Planet gewonnen met daarin heel veel streetfood-gerechten van over de hele wereld. Heel leuk boek! Één van de recepten was deze voor Duitse curry worst. De smaak was prima, niet geweldig, maar de foto’s zijn heel vies. Oké, ja, dat zie je zelf denk ik ook wel. Kan gebeuren, helaas!

IMG_0525

3. Kapsalon met kip en zoete aardappel

Oeh dit was eigenlijk best wel lekker! Maar toch was ik niet tevreden: ik had gekookt met allerlei restjes waarvan ik nét iets te weinig had, dus deze kapsalon was het ook net niet. De kip had ik net niet lekker gemarineerd, de zoete aardappels waren veel te slap, de kaas was niet genoeg. De foto is ook geen pareltje (het bier moest de toestand waarin je vaak kapsalon eet uitbeelden).

IMG_0437

4. Joran’s pasta carbonara met spekjes en een salade

Hahaha, kun je je de kookkunsten van @keukenboy nog herinneren? Zo niet, zie hier. Hij maakte ook nog deze pasta carbonara én hij zette ‘m zelf op de foto. Zonder mijn wederhelft nu helemaal de grond in te willen trappen: er zaten klontjes in, het was lichtelijk aangebakken, de foto is scheef en de foto is niet helder.

IMG_1083

5. Mango sticky rice (alweer)

Oh no, ook al zo jammer. In de eerste edities van mijn food fails kwam dit gerecht al voorbij en ook poging 2 (volgens mij is het inmiddels al poging 4) mislukte. Ik had zelfs speciale vet dure rijst gekocht maar helaas was het weer niet zoals ‘t hoort. De mango en kokossaus waren lekker, de rijst was nog te korrelig. Ik weet niet of ik het nog eens durf te proberen.

IMG_1051

6. Courgetti met kip, teriyaki, edamame en cashew

Dit was óf gedoemd te mislukken óf het werd een succes. Ik ging voor het eerst aan de slag met een spirelli en maakte dus courgette. Voor daarbij maakte ik een saus van teriyaki en voor de bite voegde ik gebakken kip, edamame en geroosterde cashewnoten toe. De kip was doodsaai, die had ik moeten kruiden (duh), en de courgetti maakte het een kletsnatte bedoeling. De saus en cashewnoten hebben het enigszins gered maar nehh, dit was niks.