Food fail 4: 5x mislukte recepten

2 jan 2019 | Leven

IMG_2083Goeeeiemorgen! Oh men, ik ben stiekem best opgelucht dat het januari is. Beetje structuur, fatsoenlijk eten enzo. De laatste weken heb ik heel weinig recepten geplaatst omdat ik Kerstrecepten niet leuk vind en ik vind mezelf er niet kundig genoeg voor. Ik heb ook nauwelijks gekookt voor de diners, kon er weinig mislukken 😉 Maar goed, ook buiten de feestdagen om maakte ik een aantal gerechten die mijn website niet hebben gehaald. Toch wel! Klik op ‘meer lezen’ en kijk mee met de vierde lading mislukte recepten van mijn hand.

1. Pasta pangrattato met gegrilde broccoli

Dit recept zag ik op Insta van iemand voorbij komen en toen dacht ik: yes, daar heb ik zin in. Ik had het nog niet eerder gemaakt maar het leek me heel simpel, dat moet wel lukken. De pangrattato ging prima maar was wel een beetje saai. Ik had er meer Parmezaanse kaas en meer kruiden in moeten doen. De broccoli was totaal droog en taai geworden in de oven, heel vreemd, wie kan er nou geen broccoli roosteren? Het was allemaal prima te eten maar ik moet ‘t nog eens proberen voordat ik het recept ga uitschrijven. Dit was echt niet lekker genoeg.

IMG_2633

2. Cannelloni carbonara met coburger en erwten

Dit was de allereerste poging tot cannelloni ooit en het was niet fantastisch. Wel lekker, vond Joran ook, maar de lasagnebladen waren nog nét te hard en daar zag je dus scheuren in. Ik gaf de cannelloni smaak met carbonarasaus en coburger maar zeg eerlijk: het ziet er allemaal niet heel spetterend uit op bovenstaande foto, toch? Vooral die lading saus bovenop met wat uitgedroogde erwtjes, nope. Ga het zeker wel nog eens proberen!

IMG_2217

3. Spaghetti met geroosterde paprikasaus en burrata

Dat verwacht je toch niet!? Dat dit geen klapper is? Nee echt, het was helemaal niet zo lekker. Hoeveel ik ook aan de saus sleutelde, ‘t werd niet echt lekker en de burrata voegde helemaal niks toe. Een van mijn huisgenoten vond het net alsof ze een half gepocheerd ei zat te eten en dat vond ik wel een goeie beschrijving. Vet raar, ik had echt zin in dit gerecht want ik dacht dat het een topcombi zou zijn maar helaas niet dus.

IMG_2316

4. Zoete aardappelfrietjes met een simpele salade

Alle recepten met gebakken aardappels of frietjes zijn ontstaan uit een héle dringende behoefte aan truffelmayo. Daar kies ik dan m’n eten op uit. Dit was zo’n avond. De zoete aardappelfrietjes waren de beste die ik ooit maakte maar toch hoort het recept in dit rijtje met mislukkingen. De frietjes zijn namelijk niet zo knapperig als dat ze wel kúnnen zijn, dat recept moet ik dus nog perfectioneren. De salade ernaast was heel lekker, met olijven en zelfgemaakte grove croutons, maar het geheel vond ik te saai voor een blog.

IMG_2696

5. Garnalencocktail

Dit is echt een beetje een raar verhaal. Vorig jaar maakte mijn moeder deze garnalencocktails als voorgerecht met Kerst en toen vond ik het vét lekker. Afgelopen week ging ik zelf ook aan de slag met een heel boodschappenlijstje. Het resultaat was prima maar verre van geweldig en na wat research ontdekte ik dus dat dit gewoon een ‘ding’ is. Met Kerst eet je garnalencocktails. Wist ik veel. Op het internet zijn zoveel betere en mooiere recepten van dit voorgerechtje te vinden, mijne voegt niets toe.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Sandra

    Wat een heerlijk artikel om te lezen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten