Food fail 5: 5x mislukte recepten

22 apr 2019 | Leven

IMG_3851

‘Holy shit, dát ziet er lekker uit’, zo zeiden de ogen van mijn nieuwe collega’s toen ik afgelopen week met dit bakje de kantine in kwam lopen. Schijnt bedriegt, lieve mensen, deze kip kerrie met pulled chicken was namelijk echt helemaal niks. Ik zeg dat dan ook eerlijk hoor, net als dat ik jullie mijn mislukte recepten laat zien in de Food Fail-rubriek! Dit is alweer de vijfde blog met vijf recepten die je thuis niet na hoeft te maken.

1. Pulled kip kerrie met ananas en spinazie

Ja dit was dus echt een regelrechte fail. Ik had dit recept van een vriendin van mijn studie gekregen: zij vertelde erover en ik maakte wat grove notities in mijn telefoon. Ik ben wat krabbeltjes vergeten denk ik want het smaakte naar niks. Ik heb er een gigantische lading zout en peper overheen gegooid om het toch nog wat smaak te geven maar nog steeds was het een flauwe hap. Vonden mijn huisgenoten ook. Ik denk wel echt dat kip kerrie met pulled chicken potentie heeft, dus ik probeer het binnenkort nog eens!

IMG_2708

2. Pasta met garnalencocktail

In de categorie: nice try girl, hahaha. Ik was zó hongerig en had geen eten in huis behalve die tegenvallende garnalencocktails van de vorige food fail. Ik zeg eerlijk, dit had heel lekker kunnen worden met die smaakvolle whiskeysaus en frisse appel maar in werkelijkheid was dat helemaal niet zo’n goede combi met pasta. Niet verschrikkelijk vies, maar ook geen aanrader ofzo. Buiten dat is de foto ook niet denderend.

IMG_3156

3. Stamppot spitskool met zoete appel, spek en brie

Dit verwacht je toch niet? Ok, spitskool is misschien wat twijfelachtig maar dát was niet het falende gedeelte van dit gerecht. De brie gaf weinig smaak, de gekarameliseerde appel was too much en het spek was het enige met een beetje pit. Iedere hap met spek was lekker, niet geweldig, maar zonder die zoute toevoeging stelde deze stamppot helaas niks voor. Toch zie ik wel mogelijkheden: brie, appel en spek gaan meestal hartstikke goed samen. Ik vind trouwens wel dat die plakken spek er hier heerlijk uitzien, ja toch?

IMG_2956

4. Gevulde pasta met spinaziesaus

Ik had iets vet lekkers bedacht: gevulde pasta (gewoon uit een pakje, ooit wil ik het wel zelf proberen maar volgens mij is dat heel moeilijk) met een romige saus van spinazie en kruidenkaas. Ik gebruik alleen eigenlijk nooit spinazie uit de diepvries en ik had dus niet voorzien dat er ZO belachelijk veel vocht uit zou komen. Toen ik het op m’n bord schepte, leek het nog mee te vallen maar al snel liep het uit tot een soort soep. Ook had de saus heel weinig smaak, echt een totale fail dus. Maar ik maakte de avond daarna wel een verbeterde versie en die was heerlijk! Dat recept heb je hier al kunnen lezen.

IMG_3468

5. Pasta met roomsaus, broccoli en vegetarische spekjes

Never change a winning team, dat had ik me moeten bedenken. Één van mijn favoriete recepten op mijn blog is deze pasta met roomsaus, broccoli, spekjes en pijnboompitjes. Die valt altijd en bij iedereen goed in de smaak. Ik was wel benieuwd of ik dit recept vegetarisch kon maken, met vega spekreepjes dus. Die had ik nog niet eerder gebruikt ennnn ik denk ook niet dat ik dat nog heel veel vaker ga doen na bovenstaande toestand. Vies is anders maar dit is ook écht geen toevoeging aan je gerecht. Ik denk dat spekreepjes ook wel heel lastig plantaardig na te maken zijn of zijn er wel goede alternatieven?

Laat me even lachen: wat is jouw laatste mislukte gerecht?

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ooh ik heb die vegetarische spekjes een keer op en vond dat juist best lekker! Maarrr dat is echt al wel even terug dus ik denk dat ik toen nog veel lagere verwachtingen had van vleesvervangers (of een minder ontwikkelde smaak). (Oh, edit: het was twee jaar geleden bij Alan & Pim’s in een vegetarische ceasar salad met vegetarische kip en spekjes)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten