Fotodagboek augustus: Summertime sadness, terrastour en mijn grote concurrent

2 sep 2020 | Leven

Hello beste lezers! Mijn fotodagboek had zomervakantie – ikzelf totaal niet. Even ter illustratie: ik heb één vrije dag ingezet en ik heb mijn bikini dit jaar niet één keer gedragen (serieus, what the fuck hè?). Eigen schuld hoor. Ik zat prima in m’n vel, maar ik voelde het gewoon ff niet. Wie weet geeft terror ’20 ons nog een paar mooie dagen deze maand, wie weet ga ik dan nog wel op vakantie. Wat ik dan wel deed? Ik kreeg ongelooflijk veel schrijfopdrachten in mijn mailbox, ging naar de kapper, ontmoette mijn grootste concurrent en terraste me een ongeluk. Lees mee!

27, 28 en 29 juli

Ik neem je mee naar die warme dagen eind juli – die pak ik er stiekem nog ff bij. Deze dagen merkte ik volgens mij voor het eerst deze zomer dat ik echt vakantie nodig had. Maar ik kon het niet plannen: ik had niemand om mee weg te gaan, ik wilde geen loze vrije dagen opnemen en ik had vooral totaal geen zin om iets uit te zoeken. In plaats daarvan nam ik maar af en toe een paar uur vrij om in de zon op het terras te zitten (of in de tuin, met die lekkere honingdrankjes van Zzinga die ik opgestuurd kreeg), en struinde ik met mijn moeder een dag door de stad. Én ik ging naar de kapper, dat mocht ook wel weer eens. Die fotoserie in het midden vind ik zo grappig: in de maak, imagination (vlak na kapper), reality (de volgende dag, na een douche). Hahaha – ik geloof dat ik maar eens een föhn moet kopen want ik vind het op die foto in het midden wel echt leuk zitten.

Met mijn moeder bezocht ik het Centraal Museum in Utrecht, waar ik tegen dit schilderij (midden, rechts) aan liep. Dit is dus mijn Grote Concurrent op Google, jawel, het schilderij heet De Keukenmeid! Had geen flauw idee dat dat schilderij hier tentoongesteld werd! Als de zaken ooit echt lekker gaan lopen, koop ik ‘m. Hang ik ‘m in de wc, want echt mijn stylo is het niet.

Na het museum lunchten we in de stad bij Ubica en bezochten we de nieuwe bieb op het Neude. Ik vroeg een pas aan en ben nu dus lid van de bibliotheek. Als kind had ik het hele Avi-rek al uit toen ik acht was, geloof ik, maar ik denk dat de laatste keer dat ik voor leesboeken in de bieb was, zo’n dertien jaar geleden was. Oja, fun fact: ik vertel mensen nu trots dat ik een bieb-pas heb en ik heb al menig vriend (en schoonmoeder) gechoqueerd omdat ze wiet-pas verstonden.

Nadat ik mijn moeder had uitgezwaaid, ging ik met Joran en zijn ouders uit eten bij Jozef. Alle vier een kipsaté met friet, ja toch. Heerlijke avond.

30 en 31 juli

Nog meer juli. Bij de bieb leende ik om te beginnen maar één boek, en dat was deze van Aartjan van Erkel. Helemaal over marketing, en dat vond ik zó interessant. Ik heb er vet veel van geleerd, voor mezelf en voor opdrachtgevers. Mijn teksten worden er sowieso beter van! Aanrader als dit soort dingen je boeien.

Verder zie je me zonnebaden op het dakterras, waar het pas na een uur of zeven een beetje te doen is qua zon. Ik hing er een heerlijke vrijdagavond met vriendinnen en met Joran. Ik hoop dat september ook nog een paar van deze avonden geeft.

1, 2, 3 en 4 augustus

In het weekend dronk ik wijn bij een zaak waar ik al maanden iedere ochtend naar binnen gluur, Rubens Proeflokaal. De wijnbar was net zo heerlijk als ik hoopte, de eigenaar vertelt hele verhalen bij iedere wijn en het is echt een heerlijk relaxed, klein terras waar je je echt even in Frankrijk waant. Denk ik dan. Nooit wijn gedronken op een Frans terras. Verder las ik nog steeds veel in de tuin (want schaduw!!!) en at ik bij twee lieve vriendinnen die begin augustus allebei vanuit ons oude studenthuis naar iets nieuws zijn verhuisd. Leuk om te zien! 🙂

5, 6, 7 en 8 augustus

Jawel, jawel: ik wandel nog steeds bijna iedere ochtend langs de grachten. Podcast in, zonnebril op, koffie in de hand. Mijn dag begint zo echt heerlijk. Ben ik weer helemaal klaar voor een dag op het terras hangen. Echt: deze week was erg. Vrijdag bezocht ik drie horecatenten. Ik begon met mijn marketingboekkie op het terras bij Carla’s, met een ijskoffie. ’s Middags zwaaide ik Joran uit voor zijn vakantie met vrienden, en daarna fietste ik naar Gist om daar met Eline (die ik ken uit Griekenland) bij te praten. Die meid heeft de hele coronacrisis van villa naar villa gehopt in Thailand en had dus gewoon de tijd van haar leven. Slim!

’s Avonds dronk ik speciaalbiertjes met vriendinnen bij Ledig Erf. Ééntje te veel, voor het mooie. Gelukkig hoefde ik de volgende dag ook niet veel te doen, ik terraste weer. Ik begon de dag met een leesboek (Bonuskind van Saskia Noort) bij Hofman op het terras met heel veel water en limo. ’s Middags dronk ik nog een cola bij een vriendin in de nieuwe Tijm in de binnenstad. ’s Avonds ging ik kort naar een verjaardag, en daarna dronk ik nog wat bij De Poort. Het is schandalig, ik weet het, maar dit stond ik mezelf toe in plaats van een exotische vakantie.

Ik bedenk me trouwens ineens dat ik deze week ook een coronatest heb gedaan omdat ik een beetje snotterig was (en die dagen was ik uiteraard thuis), gelukkig was ‘ie negatief!

9, 10, 11 en 12 augustus

Als de kat van huis is… koop ik bloemen om de boel een beetje op te vrolijken. Ik ben zo’n typische meid die het liefst dertig planten en bossen bloemen in huis haalt, maar dat moet hij echt niet hebben. Oja, ik zie mijn niet al te beste huid hier maar ik moet wel even melden dat dat spul wat ik laatst kocht echt z’n werk doet. Ook al zie je dat hier ff niet – bijna alle velletjes en bultjes zijn verdwenen en op een zeldzame onderhuidse hormonale krater na, is mijn huid zo zacht als babybilletjes. Verder zette ik de bloemetjes deze week niet heel erg buiten (haha). Ik hing heel veel in de tuin met Ilona, at bij vriendinnen, dronk op terrassen. Bovenal: ik kreeg het knétterdruk met tekstschrijven. In +- twee weken kreeg ik zo’n zeven nieuwe aanvragen. En dat naast de opdrachten die nog lopen. Wauw. Wow. De lat ligt behoorlijk hoog, want wát een vertrouwen krijg ik in m’n schoot geworpen, maar ik ga het absoluut doen.

13, 14 en 15 augustus

Aan de slag! Nice! Door de bloedhitte, de chaos en de jaloersmakende vakanties om me heen, zat ik helaas niet echt heel lekker in m’n vel. Ik wilde nog steeds (op) vakantie maar ik kreeg (en krijg) het gewoon niet geregeld in mijn hoofd. Echt de grootste onzin, ik weet het, maar ik zag het gewoon niet voor me. Wel zorgde ik voor wat meer vrije tijd, en met een paar goeie weekenden voelde ik me al een heel stuk beter. Beetje lezen, beetje bakken, beetje tv. Helemaal goed.

16, 17, 18 en 19 augustus

Het weekend sloot ik af met Keylee en Ilona bij LE:EN. Geen idee hóe ik deze tent gemist kan hebben, maar dit was dus de eerste keer dat ik hier was. Heel leuk! Heel ruim en sfeervol, in zo’n soort loods. Lekker eten ook. Ondertussen viel de regen met bakken uit de hemel <3 Dat was nodig. Het koelde af, en daarom had ik die maandag ook voor het eerst in tíjden zin om lekker te koken. Ik maakte deze wraps met BBQ pulled chicken en ingelegde uitjes.

Verder werkte ik deze week hard bij mijn vaste baan én voor mezelf. Maar voor die ochtendwandeling is altijd tijd.

19, 20 en 21 augustus

’s Avonds maakte ik weer zoiets heerlijks: vega balletjes in zoete saus met dadels en Marokkaanse kruiden. Het recept komt natuurlijk nog online! Vrijdag ging ik naar mijn ouders. Gewoon, zomaar. Daar had ik zin in. ’s Avonds gingen we met z’n vijven uit eten en dat was echt heel gezellig. Het begin van een heerlijk, welverdiend weekend.

22 augustus

Een heerlijk weekend was het echt. Zaterdagochtend ging ik (licht brak) al vroeg terug naar Utrecht, want Joran en ik hadden bedacht om een keer wat leuks te gaan doen. Zijn we allebei niet zo’n ster in, iets leuks doen, maar we hadden wat bedacht hoor: kanoën. En dat was echt wel heel gezellig, zo in de natuur. Overigens bleken we hier ook niet zo goed in te zijn, haha. We haalden lunch bij Op Saj en deden de hele middag lekker rustig aan in huis. ’s Avonds ging ik met een goeie vriendin van vroegâh, Nienke, uit eten bij Whakamarie. Ik had veel goeds gehoord over die zaak en dat was héél terecht. We hebben hier fantastisch lekker gegeten! Ik vertel je hieronder wat ’t precies was. Ga je er binnenkort nog eten en wil je niet weten wat je krijgt in het vaste menu? Scroll verder!

boven rechts: ceviche van zeebaars met leche de tigre, halfgepofte popcorn, zoete aardappel en sinaasappel
onder links: watermeloensoep met soja, munt en huisgemaakte kaas
onder midden: bloemkool met miso, aubergine, little gem, taugé, wortel/gemberpuree
onder midden: procureur met bakbanaan, limoen, granaatappelpitjes en zure room
onder rechts: churro donut met karamel, kaneel en limoen-yoghurtijs

23, 24 en 25 augustus

Zondag at ik met Joran bij zijn ouders. Die hebben zo’n Green Egg en dat vlees wordt dan zo. geweldig. Ik zei het: heerlijk weekend. Ook namen we hun oude nespressoapparaat mee. Tot vandaag dronken we van die slootwater Senseo-koffie en ineens had ik daar zo’n afkeer tegen. (“Oh mijn god, meid, eindelijk”) Die cupjeskoffie is een stuk lekkerder!

Door dit weekend was ik héél goed opgeladen! Vol energie ging ik de laatste rustig week op werk in. Volgende, dus deze, week beginnen de stagiairs en alle grote opdrachten weer, dus dat maakt werk een stuk drukker. Maar ook leuker! Daarnaast had ik leuke belafspraken voor schrijfopdrachten, kreeg ik een zelfgemaakte Tony’s binnen (of ja: zelfontworpen) en schreef ik weer een blog met boekentips!

26 en 27 augustus

Over deze dagen heb ik niet bijzonder veel te vertellen. Ik werkte, het regende veel, ik at veel. Ik probeerde Reels uit. Wandelde veel. Ging na de hittegolf weer een paar keer naar de sportschool. Maakte pasta carbonara met zalm en geroosterde bloemkool. The usual 😉 Maar…

28, 29 en 30 augustus

… zo’n heerlijk weekend, dat doen we gewoon nog een keer! Vrijdag werkte ik overdag heel hard aan blogs voor mezelf en voor een opdrachtgever, en aan nog wat andere losse taken. ’s Avonds had ik een tafeltje gereserveerd met vriendinnen bij het restaurant Pesto. Leuke tent, heuuule lekkere wijn, maar niet spectaculair goed eten. Gewoon goed Italiaans, maar een tikkeltje duur. Hoe dan ook: het was gezellig maar we hadden zin in wat meer reuring in de tent, dus we fietsten de binnenstad weer in. Bij Walden vonden we nog een klein tafeltje vrij en daar speelden we tot laat 30 seconds en dansten we stiekem mee vanaf de barkrukken.

De volgende ochtend sliep ik goed uit, maakte ik héél veel schoon in huis en ging ik samen met Joran als een burgerlijk koppel naar de opticien. Allebei een APK. En een nieuwe bril. Ja, dat lees je goed: ik heb een bril gekocht. Over een paar weken kan ik ‘m ophalen, maar het is geen fantastisch leuk model ofzo. Het is echt voor erbij, voor als ik mijn lenzen al uit heb maar nog tv wil kijken, voor als ik ’s nachts muggen moet vangen en knetterblind ben zonder lenzen, dat soort dingen… ’s Avonds gingen Joran en ik uit eten bij Guusjes. Dát vind ik echt een aanrader. Goed eten, niet te culinair, maar dat pretenderen ze ook niet te zijn. We deelden een pizza en een dikke burger. Topavond! Zondag wandelde ik een klein beetje, keek ik veel Vis A Vis (ik droom inmiddels in het Spaans) (en ik spreek niet eens Spaans) en bereidde ik me mentaal voor op een drukke periode op werk. Let’s go! En als ik in september of oktober nog een gaatje vind om vakantie te nemen, dan doe ik dat. Beloofd.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten