Fotodagboek Seoul (Zuid-Korea): 25-29 september

3 nov 2023 | Leven

Als je me op Insta hebt gevolgd de afgelopen weken, dan weet je: die meid was niet in Nederland. Ik deelde héél veel foto’s van de lekkerste gerechten, mooiste uitzichten en kleurigste tempels van Seoul, Zuid-Korea. Daar was ik namelijk samen met Joran. Niet onze final destination, dat was Japan, maar wel een hele leuke plek voor een lange overstap! Uiteraard leg ik de mooie herinneringen ook nog even (in het kort) vast op mijn website. Lees mee! 🙂

Maandag 25 september

Die maandag begon de vakantie waar we al zo lang naar uitkeken. Of eigenlijk had ik er deze dag helemaal niet zo veel zin meer in, dat heb ik altijd vlak voor een vakantie. Haha. In rondde wat dingen voor werk en in huis af en ’s middags vertrokken we naar Schiphol. We waren uiteraard veel te vroeg en hingen daarom heel lang rond bij de McDonalds. Een paar uur later kregen we nog een avondmaaltijd in het vliegtuig, dat waren we ff vergeten. We vlogen met Korean Air en dat beviel érg goed. Het was ook meteen alsof we al in Zuid-Korea waren, met al die mensen, de maaltijden en de overdaad aan K-Pop op onze beeldschermen. Heerlijk.

Dinsdag 26 september

Na een goede vlucht van zo’n 12 uur, landden we tegen dinsdagavond (het is +7 uur in Zuid-Korea) in Seoul. We checkten in bij ons hostel en liepen meteen de gezellige wijk in. Eerste indruk: WARM. Ik zat al dagen, weken, te overpeinzen welke kleding ik nou mee moest nemen. Want: het is Azië, maar wel vrij noordelijk. En: het is (bijna) oktober, het kan zomaar heel koud zijn. Maar ook heel warm. Nou, het was dus het laatste en ik heb ingepakt voor het eerste scenario. Dat betekende dus dat ik zeker anderhalve week vrijwel alleen maar dezelfde 3 jumpsuits heb gedragen. Niet heel fris, maar goed.

Anyway: we zaten in de wijk Hongdae (rondom Mapo-gu) en dat was echt een goede beslissing. Hier gebeurt het ’s avonds, hier is de gezelligheid. Het stikt er van de knusse restaurants waar je, met name, op z’n Koreaans kunt barbecueën. ‘Korean bbq’ is min of meer gourmetten maar dan zonder pannetjes. En met heel lekker mals vlees en allerlei side dishes, zoals kimchi, salades en daikon/mu (ingemaakte radijs). Die side dishes mag je onbeperkt bijbestellen. Was superlekker!

Na de bbq wandelden we door de wijk en dronken we nog wat op een nat dakterras. Tip voor als je een plek zoekt om iets te drinken: kijk omhoog, daar zitten de meeste bars.

HOSTEL: Bunk House Hongdae, goede locatie en vriendelijke mensen, prima netjes en comfortabel voor de prijs
RESTAURANT: aan Wausan-ro 35-gil (naast James Cheese, maar er zitten daar heel veel soortgelijke restaurants)

Woensdag 27 september

Deze eerste dag begon regenachtig maar was tegelijkertijd wel écht warm. Ik haalde een snelle koffie en daarna namen we de metro naar Jongno-gu. In die wijk bezochten we een aantal tempels/paleizen. Best mooi om te zien, maar – en nu ga ik meteen heel ondankbaar klinken – ook niet echt heel speciaal. Om deze paar dagen in Seoul maar alvast te concluderen: ik vond het een vette wereldstad, het eten is echt geweldig, maar de oude culturele bezienswaardigheden vond ik niet indrukwekkend. De moderne cultuur vond ik veel leuker: de K-pop die overal te horen was, de hippe mensen op straat, de hoeveelheid PC-cafés (met games), dat soort dingen.

Natuurlijk was het wel leuk om de traditionele cliché highlights even te bekijken. Zo wandelden we ook door de kleine straatjes van Bukchon Hanok Village, liepen we een rondje over de Kwangjang Market (met veel eetkraampjes en winkels) en gingen we de Namsan Mountain op met een kabelbaan. Dat laatste vond ik trouwens wel echt een aanrader! Vanaf daar heb je mooi uitzicht over de hele stad. Vind ik toch altijd wel fijn: dan heb je een beter beeld van waar je nou eigenlijk bent.

’s Avonds aten we hele lekkere spicy kip dicht bij het hostel.

RESTAURANT: Chicken Baengi (Hongdae)

Donderdag 28 september

Donderdag gingen we naar de wijk Gangnam (ja, die van dat liedje). Deze wijk is heel business-achtig en werd ons niet per se aangeraden, maar we waren toch wel nieuwsgierig. Eigenlijk vonden we het juist wel leuk! Heel anders dan de dag ervoor. We lunchten bij een heel rustig restaurant met superlekkere gerechten. Veel te veel, want we hadden hier nog ff niet door dat alles in Zuid-Korea ’to share’ is. (In Japan was dat trouwens juist niet zo, daar bestelde je weer echt gerechten per persoon. Zelfs sushi. Maar goed, daar zijn we nog niet.)

Na de lunch gamede Joran in een PC Café, dat wilde hij heel graag, en ondertussen liep ik door de winkelstraat van Gangnam. Het doel: een luchtige broek (niet gevonden) en Korean Skin Care. Dat laatste is natuurlijk echt een ding in Korea en de winkels hebben ook echt héél veel verzorgingsproducten. Ik kon de verpakkingen alleen niet lezen en was dus alleen maar totaal overweldigd door het aanbod. Uiteindelijk heb ik niks gekocht 🙁

’s Middags waren we allebei helemaal kapot (en we hadden ook na één dag al blaren op onze voeten) en besloten we de trip voort te zetten op elektrische steppen. Dat bleek een heel goed plan. We sjeesden langs de Han River en Lotte World (een pretpark in de stad) en gingen echt heel ver van de toeristische plekken. Echt een aanrader!

Eenmaal terug in Hongdae gingen we weer voor Korean bbq bij een hele drukke populaire plek. Die van de eerste avond was lekkerder. Als toetje haalden we mango bingsu (geschaafd roomijs, dus heel luchtig).

RESTAURANT LUNCH: Lambskhan (Gangnam)

Vrijdag 29 september

Vrijdagochtend was… een fiasco. In heel Hongdae is ’s ochtends geen ontbijt te vinden. Je bent gewaarschuwd. Veel te hongerig en chagrijnig aten we uiteindelijk taaie pannenkoeken bij een gekke Starbucks-achtige keten. Daarna scoorde ik nog even snel een zomerbroek (fijnnn!) en was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan.

Op naar Tokyo!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten