Freestyle hete bliksem met spekjes en stoofpeer

22 dec 2017 | Hollands, Vlees

IMG_5346

Echt. Ik was zo trots toen ik een foto van deze maaltijd naar m’n moeder stuurde. Een beetje van mezelf en een beetje van … de Allerhande maakten deze ovenschotel met zuurkool, stoofpeer en kaas. Bleek ik gewoon een soort gefreestylede hete bliksem te hebben gemaakt. Ik kende het niet, maar vet ouderwets dus. Dit gerecht komt zeker op mijn lijstje met Hollandse lievelingsdingen! Net onder de frik speciaal en boerenkool met worst.

Dit heb je nodig voor 2 personen
(maar ik at bijna alles in mijn eentje)
zakje zuurkool (is ongeveer 200 gram geloof ik)
voorgegaarde aardappelschijfjes (ook rond de 200 gram)
een paar stoofpeertjes (uit pot)
spekjes
geraspte kaas
1 ui

Dit moet je doen:
Snijd kleine stukjes ui en bak dit samen met de spekjes in een pan. Schep het vet tussendoor even weg, die klont gaat straight to the onderkin. Kook de zuurkool een paar minuten volgens de verpakking, hoeft niet heel lang want het gaart ook prima in de oven. Schep daarna de ui, spekjes en zuurkool door elkaar in een ingevette ovenschaal. Leg hier plakjes stoofpeer op en daarboven de aardappelschijfjes in een spiraal. Beetje peper en lekker veel kaas erover en dan ongeveer een half uur in de oven op 200 graden. Ik had alleen maar van die poederachtige kaas uit een bus in huis, maar het is beter om gewoon (oude) geraspte kaas te gebruiken. Dit smolt namelijk niet echt en dat wil je wel!

Mijn oordeel: 8.3/10 (minpuntje voor de kaas)
Oordeel eetgenoot (Milenka nam een paar happen): 7/10 – “Ik lust geen zuurkool en ook geen stoofpeertjes en ik vond dit dus fucking lekkere hete bliksem.”
Ik at dit op 14-12-17

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lotte

  Superleuk dat je ook recepten gaat posten! Ik had nog willen reageren op je diary waarin je twijfelde, maar heel leuk om te zien dat je er al mee bent begonnen!

  Antwoord
  • admin

   Ah dit vind ik echt zo leuk om te horen!! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten