Frisse kip kerrie met spinazie en limoen

IMG_2837

Als ik zeg KIP, dan zeg jij? KERRIE! Vorige week had ik vet veel zin in kip kerrie en ik vertrok meteen voor een rondje door de supermarkt voor de ingrediënten waar ik de perfecte versie mee ging maken. Het resultaat was echt héél goed: heel smeuïg, iets teveel kokosmelk, super fris door de limoen en nog enigszins voedzaam door de spinazie. Dit is echt een toprecept als je, net als ik, van kip kerrie houdt!

Dit heb je nodig (2p):

kipdijfilet
1 grote eetlepel kerrie
gember (ong 2 cm)
1 limoen
kokosmelk (200-400 ml)*
verse spinazie
1 kop witte rijst
1 teentje knoflook
1 witte ui
scheutje olie
peper
zout

* ik zei dus ‘iets teveel kokosmelk’ omdat ik 200 ml in mijn eentje at. Dat was wel net iets too much maar lékker joh.

Dit moet je doen:

Snijd de kip kipdijfilet in grove stukjes en verzamel ‘t in een bakje. Marineer de kip met een scheut (zonnebloem)olie, een grote eetlepel kerrie, een geperst teentje knoflook en geraspte gember. Dek het af en zet het voor een paar uur in de koelkast. Of, wie houd ik voor de gek: zet een een half uur aan de kant, ruim de vaatwasser leeg, ga ff naar de wc en ga dan verder. Ik besluit vaak rond een uur of 4 of 5 pas wat ik die avond wil eten en als ik dan eindelijk de boodschappen heb gehaald, heb ik écht geen zin meer om te wachten op de marinade. Het is vast lekkerder als de kruiden langer in de kip kunnen trekken maar ook op deze manier was het heerlijk.

Bak de kip in een koekenpan rondom lichtjes bruin aan, eventueel met een extra scheutje olie. Snipper het uitje en fruit ook dat nog even mee met de kip en olie. Giet daarna de kokosmelk erbij en knijp een halve limoen uit boven de pan. Laat de saus op laag vuur in 20-30 minuten indikken en breng het daarna op smaak met peper en zout. Ik raspte er nog wat van de limoenschil én meer gember bij, ik ben echt gek op die frisse smaak in eten. Maar niet iedereen vindt dat lekker dus proef het vooral zelf even!

Kook de rijst in een andere pannetje met een dubbele hoeveelheid (1 kop rijst, 2 koppen water). Gooi de spinazie handje voor handje bij de kip kerrie en laat die in de saus slinken. Als de saus te dik is, gooi je er een scheutje water bij. Dien de kip kerrie met spinazie op met in het midden een torentje rijst en een partje limoen. Eetse!

Mijn oordeel: 8/10 – Jaaa sowieso de lekkerste kip kerrie die ik ooit maakte! Ik maakte eerder al eens deze vega versie (klik) en zelfs een vegan versie (klik) maar hoe graag ik ‘t ook andersom zou willen zien: dit was lekkerder. Zeker door die kipdijfilet, dat is een stuk malser dan kipfilet. Aanrader!
Ik at dit op 6/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten