Frisse noodles met kip, paprika, mango en cashewnootjes

19 mei 2018 | Aziatisch, Vlees

IMG_9870

Maandag maakte ik zo’n geweldig lekker, perfect zomers gerecht voor mij en een huisgenoot: mie met zachte stukjes kip, gewokte paprika, frisse mango en cashewnoten in een echt Aziatisch sausje. En met koriander! Ik kan me heel erg vinden in mensen die het naar zeepsop vinden smaken maar echt, zeepsop of niet: ik vond het ZO lekker in dit gerecht! Paste perfect bij al deze smaken. Dus maak dit als je je smaakpapillen aan koriander wil laten wennen! Voor als je naar Azië gaat deze zomer, ofzo.

Dit heb je nodig (2p):
mie (ongeveer 7-8 nestjes)
kipdijfilet
2 paprika’s
1 mango
cashewnootjes
vissaus
sweet chili
koriander (if you like)
peper
zout
olie (bij voorkeur sesamolie, en anders zonnebloemolie)

Dit moet je doen:
Breng een pan water aan de kook en kook daar in een kleine tien minuutjes de nestjes mie in gaar met een druppeltje olie zodat het geen kleefboel wordt. Snijd ondertussen de kip in blokjes, de paprika’s in reepjes en ook de mango in stukjes. In een droge wokpan rooster je een handje cashewnootjes bruin en daarna leg je die even aan de kant. Verwarm dan wat sesamolie in de pan en bak daar een paar minuten de kip in op middelhoog vuur. Ik zou hier niet speciaal sesamolie voor kopen maar als je dat toevallig wel nog ergens hebt staan is dat exxxtra lekker! Als de kip gaar (wit) is, gooi je de paprika erbij en dit wok je mee. Giet de mie af en schep dit door de inhoud van de wokpan met een scheut vissaus, sweet chili saus (niet te zuinig) en wat peper en zout. Roerbak dit een paar minuten en serveer het op een leuk bord met daaroverheen stukjes mango, de geroosterde cashewnoten en tot slot nog wat koriander. Ik ben niet perse voor of tegen koriander (tegen het cliché ‘koriander: you love it or hate it’ in) en was eigenlijk altijd van mening dat het weinig toevoegde aan een gerecht. Ik had het zelfs nog nooit zelf gekocht, tot nu. Was echt héél lekker!

Mijn oordeel: 7,8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,8/10 – “Alle smaken pasten perfect bij elkaar. Ik hou van mie en kip en cashew, alleen de mie was een beetje plakkerig maar verder was het wel echt heel lekker!”
Ik at dit op 14/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten