pastasalade met burrata

Géén pompoen, speculaas of appeltaart. Ben je nog in de herfst-ontkenningsfase (of ben je net terug uit, zeg, Griekenland) dan is deze simpele en frisse pastasalade speciaal voor jou! Lekker veel groenten, zachte olijfolie, een vleugje citroen en een bol vette, romige burrata. Classic. Zo maak je het:

Dit heb je nodig (2p):

2 gele tomaten
1 gele paprika
een halve komkommer
1 citroen
spaghetti
1 bol burrata
olijfolie extra vierge
peper + zout

Dit moet je doen:

Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar. Dat duurt bij mij meestal zo’n 8 minuten. In de tussentijd snijd je de groenten fijn. De komkommer en paprika snijd je allebei in hele kleine blokjes. De gele tomaten mogen iets grover, maar ook niet té. Je kunt trouwens ook prima rode tomaten gebruiken, net wat je kunt vinden in de winkel of wat je nog in huis hebt. Ik had deze gele tomaten nog over van een maaltijdpakket.

Was de citroen, droog ‘m en rasp ongeveer een derde tot de helft van de schil. De spaghetti is ondertussen vast wel klaar. Giet het af en hussel er in de pan nog een klein scheutje olijfolie extra vierge doorheen. Dat helpt tegen het kleven. Roer de groenten door de spaghetti en breng het op smaak met peper, zout en citroenrasp en –sap.

Schep de frisse pastasalade op de borden en leg bovenop de helft van de bol burrata. Giet er nog een scheutje olijfolie bij en top af met extra citroenrasp. Dat mag echt helemaal naar je eigen smaak! Ik vind citroenrasp zelf altijd extreem lekker, maar niet iedereen is er fan van natuurlijk. Eetse!

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Simpel. Fris. Zuur. Zacht. Knapperig. Zwoel. En ook nog eens supermakkelijk en binnen tien minuten klaar. Over een maand of wat, als de zon weer schijnt, zie ik mezelf dit wel heel veel vaker eten!
Ik at dit op 9/9/2020