Frisse salade met falafel, aardappel en tzatziki

10 jul 2019 | Gezond, Grieks, Salade, Snel, Vegetarisch

Morning! Ik vertelde al eerder dat ik niet zo sterk ben in zomerse maaltijden. Ik eet ‘s avonds niet graag koud en licht maar soms is een stevige maaltijd gewoon echt niet nodig en voor die momenten probeer ik nu mijn repertoire een beetje uit te breiden. Deze salade met falafel, aardappel, tzatziki en olijven is een nieuwe toevoeging! Lekker fris, veel sla maar ook vullend genoeg. Oh nog wel even dit: WAAR vind ik écht lekkere falafel? Ik kan me niet herinneren dat ik ooit níet dacht ‘god wat een droge bedoeling’. Bewijs me het tegendeel, want nog even en ik probeer het gewoon nooit meer. Tot zover, hieronder het recept!

salade met falafel

Frisse salade met falafel, aardappel en tzatziki

Deze salade met falafel, aardappel, tzatziki en olijven is een nieuwe toevoeging! Lekker fris, veel sla maar ook vullend genoeg. Lekkere, zomerse salade!
Totale tijd 27 minuten
Keuken Grieks
Porties 2

Ingrediënten
  

 • falafelballetjes – Ik kocht die van de Jumbo (volgens mij huismerk) en die vond ik bijzonder saai.
 • 1 komkommer
 • 200 gram aardappelpartjes met schil
 • 200 gram veldsla
 • 200 gram ijsbergsla mix
 • verse olijven
 • feta

Tzatziki

 • 4 lepels magere kwark
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • 1 el citroensap
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de aardappelpartjes daar mooi goudbruin in. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Houd ze daarna even apart en bak dan in diezelfde pan met nieuwe olie de falafelballetjes rondom aan.
 • Maak in de tussentijd de tzatziki. Ik heb je al zo’n duizend keer uitgelegd hoe je dat geweldige goedje maakt (bijvoorbeeld hier voor bij spanakopita, of hier voor bij feta saganaki) maar ik doe het gewoon nog eens. Wel zo makkelijk. Rasp een halve komkommer en knijp en druk er vervolgens zo veel mogelijk vocht uit. Verzamel alles in een schaaltje en meng er een geperst teentje knoflook, een paar lepels kwark (of Griekse yoghurt), olijfolie, citroensap en zout en peper doorheen. Super easy dus, maar altijd zó lekker!
 • Snijd de rest van de komkommer in blokjes.
 • Bouw de salade door een paar handjes van de ijsbergsla en veldsla in een schaal te mengen en bovenop alle toppings te verdelen: de aardappelen, falafelballetjes, komkommer en een paar lekkere olijven. Afgetopt met verkruimelde feta en een grote schep tzatziki die dient als dressing. Eetse!
Trefwoord aardappel, falafel, feta, komkommer, olijven, sla, tzatziki

Mijn oordeel: 7,6/10 – Salades zijn gewoon niet mijn meest favoriete eten ooit (wel lekker maar… ja) dus ook dit belandt niet onder ‘mijn favorieten’ (die categorie moet je echt even bekijken als je zin hebt in vet goed eten). Ik vond het wel heel smakelijk en een lekker simpele maaltijd. Helaas was de salade de volgende dag heel droog, doordat de tzatziki was ingedikt. Als je de salade dus als lunch meeneemt zou ik de tzatziki in een apart bakje vervoeren.
Ik at dit op 25/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten