Frisse yoghurtdip met gekruide balletjes en granaatappelpitjes

22 jan 2019 | Midden-Oosters, Vegetarisch

IMG_2947

Afgelopen week bracht ik door in de bieb. Ik moest voor de allerlaatste keer ooit blokken voor een tentamen en dat hadden we iets te aangenaam gemaakt met een shitload aan M&M’s en kaaskoekjes. Dat moest ik ‘s avonds in balans brengen met een lichte maaltijd. Ik maakte een frisse yoghurtdip met granaatappelpitjes en gekruide vega balletjes.

Dit heb je nodig (2p):

4 eetlepels kwark*
rasp van een halve citroen
chiliflakes
zeezout
olijfolie extra vierge

4 pitabroodjes
vegetarische balletjes
granaatappelpitjes
1 courgette
1 eetlepel gyroskruiden
olijfolie (om in te bakken)
peper

*kwark of yoghurt dus

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster met bakpapier. Snijd de courgette in dunne plakjes van een paar millimeter dik en leg ze op het rooster. Bestrijk ze met een klein beetje olijfolie en peper en zet dit voor 20 minuten in de oven.

Meng de vegetarische balletjes in een kom met een scheut olijfolie en gyroskruiden. Hussel alles goed door elkaar en bak ze dan in een koekenpan lekker bruin en een beetje knapperig. Meng de kwark met de raspsels (hey er komt geen rode streep onder, dit is dus serieus een woord?) van een halve citroen en een scheut olijfolie extra vierge.

Bak de pitabroodjes naast of na de courgette af in de oven. Serveer de kwark met een extra scheut olijfolie, een snuf (zee)zout, chiliflakes en frisse granaatappelpitjes. Dip de courgette, gekruide balletjes en stukjes pitabrood in de frisse yoghurtdip.

Mijn oordeel: 7,5/10 – Heel lekker fris en kruidig! Vooral de frisse granaatappelpitjes gaan er heel goed bij! Wel vond ik het (ondanks de pitabroodjes) een iets te magere maaltijd, er moest echt wat meer groente bij. Misschien komkommer of paprika ofzo?
Ik at dit op 16/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten