Gado gado met gebakken aardappels, crushed komkommer en babymais

12 sep 2023 | Aziatisch, Gezond, Salade, Vegetarisch

Als ik even niet meer weet wat ik moet koken, grijp ik naar aardappelen. Dat is toch die Hollandse meid in me. Mijn fabrieksinstelling. Om dan toch nog iets exotisch te faken, maak ik er vaak gebakken aardappeltjes van met een speciaal sausje voor d’r bij. In dit geval greep ik naar wat willekeurige ingrediënten en plakte ik er zelf het label ‘gado gado’ op. Authentiek is het totáál niet, maar lekker was het zeker. When in doubt: gado gado.

gado gado met gebakken aardappels

Gado gado met gebakken aardappels, crushed komkommer en babymais

Lekker makkelijk en met veel smaken: gado gado met gebakken aardappels en een frisse crushed komkommersalade.
Totale tijd 50 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 3

Ingrediënten
  

 • 700 gram aardappels
 • 1 blik babymais
 • 3 handjes kroepoek
 • 6 el pindasaus
 • 3 eieren
 • 1 el kokosrasp – Optioneel. Als je het toevallig nog in huis hebt.
 • olie om in te bakken
 • gerookte paprikapoeder
 • chilivlokken
 • grof zeezout

Crushed komkommersalade

 • 1 komkommer
 • 0,5 rode peper
 • 1 tl suiker
 • 0,5 limoen – Het sap.
 • 1 tl azijn

Instructies
 

 • Zet een pan met ruim water op het vuur en breng dit aan de kook. Was de aardappelen en kook ze vervolgens 5 minuten in de pan. Giet af en snijd de aardappelen dan voorzichtig in stukjes.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappel hierover en hussel door elkaar met chilivlokken, gerookte paprikapoeder, (grof zee)zout en olie. Zet dit 30-40 minuten in de oven.
 • Giet en spoel de babymais af. Leg die de laatste 10 minuten bij de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel ze voor het bakken ook met een beetje olie.
 • Kook ondertussen de eieren zo hard/zacht als je wil. Ik hou van zachte eitjes, met een natte dooier, en kook ze dan 6 minuten.
 • Maak de crushed komkommersalade als volgt: was de komkommer en geef 'm een paar flinke klappen met een deegroller of een zware pan. Snijd de toegetakelde komkommer daarna in stukjes. Door die slordige en kapotte stukjes neemt de komkommer smaken beter op.
 • Snijd de rode peper fijn en roer die door de stukjes komkommer. Voeg ook de suiker, limoen en azijn toe en zet apart tot gebruik.
 • Verwarm de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking.
 • Serveer de gebakken aardappels en geroosterde babymais in een kom. Daarbij schep je de crushed komkommer, het eitje, wat kroepoek en de pindasaus. Top af met kokosrasp.
Trefwoord aardappel, ei, komkommer, mais, pindasaus

⭐⭐⭐ – Friszuur door de crushed komkommersalade, zoet door de pindasaus, knapperig door de babymais (heel lekker vind ik dat, moet ik echt vaker gebruiken!) en gebakken aardappels. Heel veilig, helemaal prima. Maar echt speciaal was het niet.
Ik at dit op 24/7/2023

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten