Gado gado met zoete aardappel en (vega) Javaanse burger

Eerlijk: ik moest ff googelen wat ‘gado gado’ precies inhoudt. Ik zie het best wel vaak voorbij komen maar zelf had ik het nog nooit gemaakt of gegeten. Vertel ‘t me vooral als ik er helemaal naast zit, maar volgens mij is gado gado niets meer dan groenten met pindasaus, aardappel en een gekookt eitje. Dat klinkt top. Gaan we doen. Ik maakte ‘m met zoete aardappel en – ik vond dit vrij geniaal van mezelf – vegetarische Javaanse burgers!

gado gado met javaanse burger

Gado gado met zoete aardappel en (vega) Javaanse burger

Volgens mij is gado gado niets meer dan groenten met pindasaus, aardappel en een gekookt eitje. Ik maakte ‘m met zoete aardappel en Javaanse burgers!
Totale tijd 20 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 grote zoete aardappelen
  • pindasaus
  • 2 Javaanse schijven
  • 1 zak Oosterse wokmix
  • 2 eieren
  • 0,5 komkommer

Instructies
 

  • Zet twee pannen met water op het vuur en breng ze aan de kook. Schil de zoete aardappelen en kook ze in één van de pannen in ongeveer 15 minuten gaar. In de tussentijd maak je de rest helemaal klaar dus in totaal duurt het bereiden ook ongeveer een minuut of 15-20.
  • In de andere pan met water kook je de eieren. Ik hou van zachtgekookte eieren dus ik liet ze na 6 minuten al schrikken onder de koude kraan.
  • In een koekenpan verwarm je een scheutje olie. Daar bak je de Javaanse burgers in die je daarna nog even apart houdt. Nieuw scheutje olie en de zak Oosterse groenten erbij (#afwasbesparing).
  • Was de komkommer en snijd er dunne plakjes van. De Javaanse burgers snijd je in reepjes. Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zoete aardappelen in een paar behapbare blokken en serveer dan alles samen in een kom. Geniet ervan, dit is héérlijk!
Trefwoord ei, komkommer, pindasaus, zoete aardappel

Mijn oordeel: 8,2/10 – Zo simpel en echt vet lekker. Ik vond vooral de combi zoete aardappel en pindasaus heel erg goed. Precies zoet en kruidig genoeg!
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “A-mazing”
Ik at dit op 11/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten