Gazpacho met tomaat, paprika en zongedroogde tomaat

30 jul 2019 | Gezond, Snel, Soep, Spaans, Vegetarisch

De soep des zomers: gazpacho! Vorig jaar maakte ik al eens een groene variant met spinazie en basilicum maar vorige week maakte ik er eentje die pas echt heel, héél lekker was! Deze koude soep bevat tomaten, paprika, komkommer en is afgetopt met zongedroogde tomaatjes die het een vleugje zoet en zwoel geven (klinkt dat ff spannend). Ik vond het zelfs nog verrassend goed vullen. Deze gazpacho met tomaat is ideaal op warme dagen!

gazpacho met tomaat

Gazpacho met tomaat, paprika en zongedroogde tomaat

De soep des zomers: gazpacho! Deze gazpacho met tomaat is ideaal op warme dagen en ook nog eens best vullend. Love it, lekker fris!
Totale tijd 10 minuten
Keuken Spaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 broodjes
 • 5 romatomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 komkommer
 • 0,5 citroen
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl chiliflakes
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 6 zongedroogde tomaatjes

Instructies
 

 • Deze koude Spaanse soep maak je met behulp van je blender of staafmixer. Was de tomaten en de paprika en snijd alles in blokjes zodat het straks makkelijk te blenden is. Let ff op met de harde stukjes van het steeltje van de tomaat. Ik heb die eruit gesneden maar als je het goed lang mixt moet dat ook wel lukken. Snijd ook ongeveer 3/4e van de komkommer in blokjes. Gooi de tomaat, paprika, komkommer en een teentje knoflook in de blender en meng dit tot een hele gladde soep.
 • Breng de gazpacho met tomaat op smaak met citroensap, olijfolie, peper, zout, en chiliflakes. Vooral dat laatste is echt belangrijk: dat geeft de soep net wat extra’s!
 • Snijd de laatste kwart van de komkommer in hele kleine blokjes en doe hetzelfde met de zongedroogde tomaatjes.
 • Serveer de gazpacho in een diepe kom of diep bord met in het midden de zongedroogde tomaat, stukjes komkommer en een paar blaadjes basilicum. Puur als garnering, dus is niet heel belangrijk. Giet tot slot nog een klein scheutje olijfolie extra vierge over de koude soep. Eet de gazpacho met een broodje.
Trefwoord brood, komkommer, paprika, tomaat, zongedroogde tomaat

Mijn oordeel: 8/10 – Lekker makkelijk en fris. In tegenstelling tot mijn eetgenoot hieronder was ik er helemaal niet snel op uitgekeken. Ik had die hele blender wel naar binnen kunnen gieten.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 7,5/10 – “Lekker, heel fris en lekker gezond. Wel een beetje zo’n smaak waar ik al snel genoeg van heb. Die zongedroogde tomaatjes zijn wel een lekkere toevoeging!”
Ik at dit op 22/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten