IMG_4821

De soep des zomers: gazpacho! Vorig jaar maakte ik al eens een groene variant met spinazie en basilicum maar vorige week maakte ik er eentje die pas echt heel, héél lekker was! Deze koude soep bevat tomaten, paprika, komkommer en is afgetopt met zongedroogde tomaatjes die het een vleugje zoet en zwoel geven (klinkt dat ff spannend). Ik vond het zelfs nog verrassend goed vullen. Deze gazpacho met tomaat is ideaal op warme dagen!

Dit heb je nodig (2p):

2 broodjes
5 romatomaten
1 rode paprika
1 komkommer
halve citroen
1 teentje knoflook
1 tl chiliflakes
2 el olijfolie extra vierge
6 zongedroogde tomaatjes

Dit moet je doen:

Deze koude Spaanse soep maak je met behulp van je blender of staafmixer. Was de tomaten en de paprika en snijd alles in blokjes zodat het straks makkelijk te blenden is. Let ff op met de harde stukjes van het steeltje van de tomaat. Ik heb die eruit gesneden maar als je het goed lang mixt moet dat ook wel lukken. Snijd ook ongeveer 3/4e van de komkommer in blokjes. Gooi de tomaat, paprika, komkommer en een teentje knoflook in de blender en meng dit tot een hele gladde soep. Breng het op smaak met citroensap, olijfolie, peper, zout, en chiliflakes. Vooral dat laatste is echt belangrijk: dat geeft de soep net wat extra’s!

Snijd de laatste kwart van de komkommer in hele kleine blokjes en doe hetzelfde met de zongedroogde tomaatjes. Serveer de gazpacho in een diepe kom of diep bord met in het midden de zongedroogde tomaat, stukjes komkommer en een paar blaadjes basilicum. Puur als garnering, dus is niet heel belangrijk. Giet tot slot nog een klein scheutje olijfolie extra vierge over de koude soep. Eet de gazpacho met een broodje.

Mijn oordeel: 8/10 – Lekker makkelijk en fris. In tegenstelling tot mijn eetgenoot hieronder was ik er helemaal niet snel op uitgekeken. Ik had die hele blender wel naar binnen kunnen gieten.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 7,5/10 – “Lekker, heel fris en lekker gezond. Wel een beetje zo’n smaak waar ik al snel genoeg van heb. Die zongedroogde tomaatjes zijn wel een lekkere toevoeging!”
Ik at dit op 22/7/2019