* hier is je reminder om nog ff een bosje groene asperges te scoren! * Ik at ze van de week zo: geroosterd, met crispy aardappeltjes, burrata en citroenmayo. Simpel als wat maar helemaal heerlijk. En je moet het maar net bedenken, toch?

 

Dit heb je nodig (2p):

2-6 aardappelen (net hoe groot ze zijn hè)
12-16 groene asperges
1 bol burrata
0,5 tl chilivlokken
1 tl rozemarijn
zeezout
2 el mayo
citroensap + rasp naar smaak
olijfolie (om te bakken + om af te toppen)

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de aardappelen zo’n 5 minuten en snijd ze daarna in stukjes. Breng op smaak met scheut olijfolie, chilivlokken, zeezout en rozemarijn. Hussel door en zet 10-20 minuten in de oven.

Snijd de droge kontjes van de asperges weg. Leg ze naast de aardappelen op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Schuif de plaat dan weer in de oven voor nog eens 20 minuten. Voor de oplettende lezer: de aardappelen bak je dus zo’n 30-40 minuten in totaal.

Maak de citroenmayo door de mayo te mengen met een kneepje citroensap en een beetje rasp. Net hoeveel je lekker vindt. Serveer de gegrilde groene asperges met de gebakken aardappels, een bakje citroenmayo, halve bol burrata en een extra scheutje lekkere olie en citroenrasp.

 

⭐️⭐️⭐️ en een half – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik op de foto om meteen naar het recept te gaan en ‘m daar op te slaan.