Gebakken gnocchi met basilicumsaus en spekjes

9 sep 2019 | Mijn favorieten, Pasta, Snel, Vlees

IMG_5199

Dit mooie plaatje is één van mijn favoriete gerechten, misschien zelfs wel het meest gemaakte recept in het afgelopen jaar (salamipizza niet meegeteld dan). Het is gebakken gnocchi (dan krijgen ze zo’n lekker krokant randje terwijl ze binnenin nog smeuïg zijn) met paprika, zoute spekreepjes en een frisse, romige basilicumsaus. Met maar een paar ingrediënten maak je deze topmaaltijd in recordtempo klaar. Heb je vijf minuutjes?

Dit heb je nodig (2p):

gnocchi
2 paprika’s
gerookte spekreepjes
basilicum (halve plant)
2 el crème fraîche
peper

Dit moet je doen:

Was de paprika’s en snijd ze in blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een goede koekenpan en bak de gnocchi daar mooi goudbruin in. In een andere koekenpan bak je de spekreepjes krokant. Schep het vet zoveel mogelijk weg met een lepel (niet in de gootsteen hè) en gooi dan de blokjes paprika erbij.

De romige basilicumsaus maak je met behulp van een staafmixer of blender. Pluk de blaadjes van ongeveer de helft van de basilicumplant en mix dat samen met twee grote scheppen crème fraîche en peper tot een gladde saus. Giet het bij de spekreepjes en paprika. Roer tot slot de knapperig gebakken gnocchi er ook doorheen. Top af met een paar basilicumblaadjes. Eetse!

Mijn oordeel: 8,5/10 – HEEL, heel lekker! Deze maaltijd is al zo vaak mijn ‘geen zin om te koken maar wel zin in een fatsoenlijke, lekkere maaltijd’-maaltijd geweest.
Ik at dit op 25/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten