Gebakken gnocchi met gezouten roomboter, pistache en broccoli

5 sep 2018 | Pasta, Vegetarisch

IMG_1489

Goeiemorgen! Deze keukenmeid heeft vandaag zo’n belachelijk simpel maar heerlijk recept voor je, ‘t is bijna gênant dat ik het helemaal heb uitgeschreven. Maar vooral díe recepten zijn geweldig en vet populair bij mijn studentikoze volgers, heb ik me laten vertellen. Deze gebakken gnocchi met gezouten roomboter, pistache en broccoli veegt in een klap al je ‘ja maar ik kan echt niet koken’-argumenten van tafel want dit kan niet mislukken. Probeer het!

Dit heb je nodig (2p):
gnocchi
klontje gezouten roomboter
pistachenootjes
1 broccoli

oké nou dat is het successs

Ok ok, dit moet je doen:
Breng een grote pan water aan de kook en snijd de broccoli in stukjes. Ook de stam kun je prima eten, op dat droge stukje onderaan na misschien. Kook de broccoli in ongeveer 10-15 minuten gaar, afhankelijk van hoe zacht je het graag eet. In de tussentijd kook je in een ander pannetje nog meer water. Daar gaar je de gnocchi in ongeveer 1 minuut in gaar, totdat ze gaan drijven. Op de verpakking staat vaak langer, 2 tot 3 minuten geloof ik, maar uit mijn ervaringen blijkt dat het dan al een grote derrie is geworden. Op zich geeft dat dit keer niet want we gaan de gnocchi nog bakken!

In een koekenpan smelt je een klontje gezouten roomboter en hier hussel je de gnocchi’s doorheen totdat ze héél lichtelijk verkleuren. Het korstje wordt dan wat knapperiger en de binnenkant blijft compleet smeuïg, superlekker! Als je geen gezouten roomboter hebt kun je trouwens ook gewone gebruiken en dan zelf wat zout toevoegen. Duh. Pel een handje pistachenootjes en stamp ze een beetje fijner in een vijzel. Of gebruik een stevig bakje en een stevig kopje om ze te pletten, dat werkt ook. Giet de broccoli af en serveer het bij de gebakken gnocchi met daarover wat pistache. Eventueel wat (Parmezaanse) kaas erbij maar dat is niet écht nodig.

 

Mijn oordeel: 8.1/10 – Extréém simpel en dat verdient ook wel wat pluspunten. Het is niet mijn meest geweldige recept ooit maar de smaken zijn wel heel lekker puur, zelfs zonder kaas prima te doen.
Ik at dit op 2/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten