Gebakken gnocchi met roomsaus, spekjes en gegrilde courgette

31 okt 2018 | Pasta, Vlees

IMG_2033

Haaaalleluja jongens! Ik heb vandaag eindelijk een paar vakken op school afgerond en nu heb ik anderhalve week vrij. Heerlijk, hier ben ik zo aan toe! Vanavond ga ik met de hele master uit eten bij een pizzeria (wat lichtelijk gênant is want het is een internationale master en er gaan best veel Italianen mee) (maar ik heb al bewust geen ‘hawaii’ aangekruist) en ook hier vind je een Italiaans recept. Ook een nepperd: gebakken gnocchi carbonara maar dan met slagroom, spekjes en gegrilde courgette. Altijd lekker!

Dit heb je nodig (2p):

gnocchi
1 courgette
1 teentje knoflook
spekjes
125 ml slagroom
(Parmezaanse) kaas

Dit moet je doen:

Zet een pan op het vuur met veel water en breng dit aan de kook. Zet een grillpan op een ander pitje en laat die goed heet worden. Als je geen grillpan hebt, kun je dit ook op een grillplaat, in een gewone pan of zelfs in de oven doen. Verwarm er ook een klein scheutje olie in. Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in dunne plakken. Grill de plakken courgette in de grillpan totdat ze aan beide kanten bruinig kleuren. Er hoeft geen zout of peper op want de spekjes geven straks echt al genoeg smaak.

In het water kook je de gnocchi in één minuutje en daarna giet je ze meteen af. Bak ze in een koekenpan met wat olie totdat ze een klein beetje knapperiger worden aan de buitenkant. Dat kost net iets meer moeite dan gewone gnocchi maar dit maakt het wel veel lekkerder, vind ik. Houd de gnocchi daarna even apart en pers een teentje knoflook uit in het restje olie. Fruit dit aan en gooi dan de spekreepjes erbij. Schep het vet af en toe even weg en giet daarna de slagroom erbij. Laat dit op middelhoog vuur langzaam pruttelen en indikken. Schep dan de gebakken gnocchi en gegrilde courgette door de saus en dien het op in een diep bord. Top af met Parmezaanse kaas. Ik moet zeggen dat dat laatste niet eens écht perse nodig is want de room, spekjes en gegrilde courgette geven al vet veel smaak. Maar extra kaas is altijd lekker dus bepaal dit vooral zelf.

 

Mijn oordeel: 7,3/10 – Dit is puur comfortfood. Heel romig (duh), zout en smeuïg door die gebakken gnocchi. Echt top, maar ook wel iets te vettig voor mij. Ik had de courgette in iets minder olie moeten grillen denk ik want ik voelde me achteraf alsof ik een frituurpan had uitgelikt. En dat is minder lekker. Wel een aanrader verder, zeker als je zin hebt in romig en vettig.
Ik at dit op 30/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten