Gebakken groenten met halloumi en knoflooksaus

14 mrt 2021 | Midden-Oosters, Snel, Vegetarisch

Deze maaltijd staat symbool voor de ik-heb-vitamines-nodig-maar-het-is-ook-zaterdag-toestand waar ik me afgelopen weekend in bevond. Ik wilde groente. Maar ik wilde ook kaas. En knoflooksaus. Ik maakte dit bord vol gebakken groenten met halloumi. En met heul veul knoflooksaus bovenop, dus.

Gebakken groenten met halloumi en knoflooksaus

Ik wilde groente. Maar ik wilde ook kaas. En knoflooksaus. Ik maakte dit bord vol gebakken groenten met halloumi. It was good.
Totale tijd 25 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blok halloumi
 • 1 rode paprika
 • 200 gram kikkererwten
 • 2 zoete aardappels
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • chilivlokken
 • 1 tl gerookte paprikapoeder

Knoflooksaus

 • 5 el kwark
 • 2 el knoflooksaus
 • verse peterselie

Instructies
 

 • Zet twee koekenpannen op het vuur met in allebei een scheut olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en laat dit even uitlekken op een stuk keukenpapier. Gooi ze daarna in een van de pannen en bak de stukjes (al omscheppend) rondom bruin en krokant.
 • Was de zoete aardappelen en snijd er blokjes van – iets kleiner dan die van mij. Gooi die in de andere pan en bak ze een paar minuten.
 • De rode ui snijd je in ringen en de paprika in blokjes. Gooi ook dat in de pan bij de zoete aardappel. Het geperste teentje knoflook en de (uitgelekte) kikkererwten mogen er ook meteen bij. Hussel het door en breng het groentepannetje dan op smaak met chilivlokken en gerookte paprikapoeder. Laat dit in totaal tien minuten tot een kwartiertje zachtjes bakken. In ieder geval totdat de stukken zoete aardappel gebakken en zacht zijn.
 • Het lichtere knoflooksausje maken we ook alvast. Sure, knoflooksaus is van zichzelf al lekker, maar bij dit gerecht wil je véél saus en dan is pure knoflooksaus wel net ff te heftig. Verdun ‘m daarom met kwark (of yoghurt) en voeg ook wat fijngesneden peterselie toe.
 • Is de halloumi klaar? Zet het vuur dan uit en gooi de kaas bij de groenten.
 • Serveer de gebakken groenten met halloumi met bovenop een grote lepel knoflooksaus. Zout is niet nodig want dat brengt die halloumi al genoeg in.

Mijn oordeel: 7,2/10 – De combinatie van alle groenten vond ik lekker maar ik had m’n rode ui iets te hard gebakken (al aangepast in recept) en de zoete aardappel was juist nog net een tikkie te hard. Knoflooksaus + halloumi = wel echt heel goed (maar dat wist ik al, haha).
Ik at dit op 13-3-2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten