gebakken groenten met halloumi

Deze maaltijd staat symbool voor de ik-heb-vitamines-nodig-maar-het-is-ook-zaterdag-toestand waar ik me afgelopen weekend in bevond. Ik wilde groente. Maar ik wilde ook kaas. En knoflooksaus. Ik maakte dit bord vol gebakken groenten met halloumi. En met heul veul knoflooksaus bovenop, dus.

 

Dit heb je nodig (2p):

1 blok halloumi
1 rode paprika
200 gram kikkererwten
2 zoete aardappels
1 rode ui
1 teentje knoflook
chilivlokken
1 tl gerookte paprikapoeder
5 el kwark
2 el knoflooksaus
verse peterselie

 

Dit moet je doen:

Zet twee koekenpannen op het vuur met in allebei een scheut olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en laat dit even uitlekken op een stuk keukenpapier. Gooi ze daarna in een van de pannen en bak de stukjes (al omscheppend) rondom bruin en krokant.

Was de zoete aardappelen en snijd er blokjes van – iets kleiner dan die van mij. Gooi die in de andere pan en bak ze een paar minuten. De rode ui snijd je in ringen en de paprika in blokjes. Gooi ook dat in de pan. Het geperste teentje knoflook en de (uitgelekte) kikkererwten mogen er ook meteen bij. Hussel het door en breng het groentepannetje dan op smaak met chilivlokken en gerookte paprikapoeder. Laat dit in totaal tien minuten tot een kwartiertje zachtjes bakken. In ieder geval totdat de stukken zoete aardappel gebakken en zacht zijn.

Is de halloumi klaar? Zet het vuur dan uit en gooi de kaas bij de groenten. Het lichtere knoflooksausje maken we ook alvast. Sure, knoflooksaus is van zichzelf al lekker, maar bij dit gerecht wil je véél saus en dan is pure knoflooksaus wel net ff te heftig. Verdun ‘m daarom met kwark (of yoghurt) en voeg ook wat fijngesneden peterselie toe.

Serveer de gebakken groenten met halloumi met bovenop een grote lepel knoflooksaus. Zout is niet nodig want dat brengt die halloumi al genoeg in.

 

Mijn oordeel: 7,2/10 – De combinatie van alle groenten vond ik lekker maar ik had m’n rode ui iets te hard gebakken (al aangepast in recept) en de zoete aardappel was juist nog net een tikkie te hard. Knoflooksaus + halloumi = wel echt heel goed (maar dat wist ik al, haha).
Ik at dit op 13-3-2021