gegrilde groene asperges

Dit. is. geweldig. Dat kun je zien, maar ik vertel het je voor de zekerheid ook nog even: deze maaltijd smaakte echt héél goed! De puntjes van de gegrilde groene asperges zijn bíjna gefrituurd (= mega lekker) maar zeker nog goed knapperig en fris. Met pasta, romige burrata en zelfgemaakte pesto werd dit een van mijn favoriete recepten van de afgelopen tijd!

Dit heb je nodig (2p):

stuk of 12 groene asperges
1 bol burrata
handje linguine

verse basilicum
2 el pijnboompitjes
olijfolie extra vierge
citroensap
klein stukje Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Was de asperges en snijd de lelijke onderkantjes af, die zijn namelijk heel taai en slierterig. Dat wil je niet. Droog ze goed af met een schone theedoek. Verwarm een scheut olie in een grillpan of koekenpan en leg de droge asperges daarin. Keer ze regelmatig om zodat alle kantjes goudbruin worden.

De pesto maak je met een staafmixer, blender (met klein saus-maak-opzetstukje) (is geen woord, jammer) of vijzel. Mix lekker veel verse basilicum met een scheut citroensap (mag gewoon uit een flesje), een paar scheuten olijfolie extra vierge, een teentje knoflook, peper, zout en een klein stukje Parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitjes en gooi dan de helft bij de pesto. Mix het nog grof door.

Kook de linguine in een ruime hoeveelheid gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en roer er een scheutje olijfolie doorheen, tegen het plakken.

Schep de pasta op de borden en leg de gegrilde groene asperges eroverheen. Halveer de bol burrata en leg die op ieder bord bovenop, dan kan de room van de burrata er lekker uitstromen. Verdeel lepels pesto over de borden en top af met de overige pijnboompitjes.

 

Mijn oordeel: 8,6/10 – Het was al even geleden dat ik burrata had gegeten maar hallo hé, wat is dat toch geweldig. Zeker in combinatie met deze heerlijke pesto smaakte dit supergoed. De gegrilde groene asperges waren al even lekker. Absolute aanrader dit!
Ik at dit op 19/5/2020