Gegrilde groente met amandel en coburger

13 jun 2019 | Pasta, Vlees

IMG_4125

Ik vind recepten waarbij je totaal kunt afwijken van de ingrediëntenlijst echt heerlijk makkelijk én de ultieme manier om voedselverspilling tegen te gaan. Dit is er zo eentje: gegrilde groenten uit de oven met rauwe ham, amandel en rozemarijn. Ik gebruikte gele wortel, paprika en bleekselderij maar letterlijk (denk ik?) alles dat uit de grond groeit ontleent zich voor dit recept.

Dit heb je nodig (2p):

volkorenspaghetti
2 paprika’s
2 stengels bleekselderij
2 grote (gele) wortels
1 teentje knoflook
handje amandelen
5 plakjes coburger
2 takjes rozemarijn
zout
peper
olijfolie extra vierge
olijfolie warme toepassingen

Dit moet je doen:

Was de stengels bleekselderij, de paprika’s en de wortels. Snijd alles in kleine blokjes of reepjes en kook de wortels een minuut of vijf in een aparte pan. Wortels duren namelijk veel langer om zacht te worden in de oven dan de rest. Verzamel alle groenten daarna in een grote ovenschaal en hussel er een flinke scheut olijfolie (voor warme toepassingen) doorheen met zout, peper, een geperst teentje knoflook en de ‘blaadjes’ van twee takjes rozemarijn. Zet dit voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Scheur de plakjes coburger in kleine stukjes en hak de amandelen fijn. Je kunt beiden de laatste paar minuten mee laten bakken in de oven maar ik had niet zo zin in krokante ham dus ik verdeelde alles er pas later overheen. Nee dat is een leugen, had gewoon geen zin. Kook tijdens de oventijd de spaghetti beetgaar en meng daar na het afgieten een scheutje olijfolie extra vierge doorheen. Serveer alles samen in een diep bord.

Mijn oordeel: 7,3/10 – Tip: voeg geitenkaas toe. Ik had dat toevallig nog in de koelkast liggen en gooide dat erbij nadat ik een paar happen had geproefd. Het is namelijk wel lekker, maar mist gewoon nét dat beetje kaas ofzo. Bleekselderij uit de oven is ook niet echt mijn favoriet maar dit gerecht is verder wel echt perfect in te vullen met allerlei restjes groente. Gewoon een hele degelijke maaltijd dit.
Ik at dit op 19/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten