Gegrilde groenten met tijm, geitenkaas en couscous

Als ik brak/ziek/zwak/misselijk ben snak ik altijd naar lekker veel groente. Dan google ik me suf naar iets gezonds (wat dan geen soep is) (soep is geen maaltijd!!) en ben ik toch nooit helemaal content. Ik heb nu ontdekt dat alles waar ik op zo’n moment naar verlang precies dít gerecht is: heel veel verschillende groenten uit de oven met tijm en daarnaast lichte couscous en zachte geitenkaas. Zó fantastisch simpel en lekker!

couscous met gegrilde groenten

Gegrilde groenten met tijm, geitenkaas en couscous

Als je ziek bent en vitamines nodig hebt is dit je redding: heel veel gegrilde groenten met tijm en daarnaast couscous en geitenkaas. Zo lekker ook!
Totale tijd 35 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • geitenkaas – 1 bakje.
 • 1 blokje groentebouillon
 • 1 kop couscous
 • 200 gram wortels
 • 1 courgette
 • 2 paprika’s
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • verse tijm – 5 takjes?
 • zout
 • peper

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de groenten en snijd de courgette in grove blokjes, de paprika’s in reepjes en de wortels in stukken. De wortels kook je eerst nog een minuut of 5-10 in een pan water. In de oven duren die namelijk vervelend lang om echt zacht te worden.
 • Verzamel alles in een ovenschaal en breng het op smaak met een scheut olijfolie, verse tijm, zout en peper. Hussel er ook twee geperste teentjes knoflook doorheen. Schuif dit voor 20 minuten in de oven, schep het halverwege wel even om.
 • De couscous laat je wellen in twee kleine kopjes gekookt water met een half blokje groentebouillon. Ik deed een heel blokje en dat was lekker maar wel overdreven. Mag je zelf kiezen! Dek het af en laat het zacht worden.
 • Als de gegrilde groenten met tijm klaar zijn, serveer je ze op je bord met daarnaast een schep couscous. Top af met verkruimelde geitenkaas en nog wat verse tijm. Ik ben gewoon bijna jaloers op je dat jij dit misschien wel gaat eten vanavond, haha.
Trefwoord courgette, couscous, geitenkaas, paprika, tijm, wortel

Mijn oordeel: 8,5/10 – DIT IS GOED! Honderd procent iets dat ik nog veel vaker ga maken! Ik had het tweede portie de volgende dag mee naar werk en ook toen was ‘t nog heerlijk.
Ik at dit op 5/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

5 Reacties

 1. Hester

  Haha ik hoef couscous dus juist echt niet te eten als ik brak of ziek ben, vind iets eraan echt heel erg niet lekker. Maar love gegrilde groenten (wortel) wel! Ook mijn favoriete manier om vitaminen binnen te krijgen.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Er zijn echt veeeel mensen die couscous echt niet lekker vinden. Snap het ergens wel maar vind het zo neutraal dat ik het me haast niet voor kan stellen.

   Antwoord
 2. Lotte

  Gisteren dit gemaakt voor mijn huisgenoten en het was heerlijk! Lekker makkelijk ook en de geitenkaas maakt het echt af 🙂

  Antwoord
 3. Kirsten

  Deze was ook al lekker! Ik ben al je favoriete recepten aan het maken, en er is nog geen één tegen gevallen 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten