IMG_4008

Als ik brak/ziek/zwak/misselijk ben snak ik altijd naar lekker veel groente. Dan google ik me suf naar iets gezonds (wat dan geen soep is) (soep is geen maaltijd!!) en ben ik toch nooit helemaal content. Ik heb nu ontdekt dat alles waar ik op zo’n moment naar verlang precies dít gerecht is: heel veel verschillende groenten uit de oven met tijm en daarnaast lichte couscous en zachte geitenkaas. Zó fantastisch simpel en lekker!

Dit heb je nodig (2p):

geitenkaas
1 blokje groentebouillon
1 kop couscous
wortels (200 gram)
1 courgette
2 paprika’s
2 teentjes knoflook
olijfolie
verse tijm (5 takjes?)
zout
peper

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de groenten en snijd de courgette in grove blokjes, de paprika’s in reepjes en de wortels in stukken. De wortels kook je eerst nog een minuut of 5-10 in een pan water. In de oven duren die namelijk vervelend lang om echt zacht te worden. Verzamel alles in een ovenschaal en breng het op smaak met een scheut olijfolie, verse tijm, zout en peper. Hussel er ook twee geperste teentjes knoflook doorheen. Schuif dit voor 20 minuten in de oven, schep het halverwege wel even om.

De couscous laat je wellen in twee kleine kopjes gekookt water met een half blokje groentebouillon. Ik deed een heel blokje en dat was lekker maar wel overdreven. Mag je zelf kiezen! Dek het af en laat het zacht worden. Als de gegrilde groenten met tijm klaar zijn, serveer je ze op je bord met daarnaast een schep couscous. Top af met verkruimelde geitenkaas en nog wat verse tijm. Ik ben gewoon bijna jaloers op je dat jij dit misschien wel gaat eten vanavond, haha.

Mijn oordeel: 8,5/10 – DIT IS GOED! Honderd procent iets dat ik nog veel vaker ga maken! Ik had het tweede portie de volgende dag mee naar werk en ook toen was ‘t nog heerlijk.
Ik at dit op 5/5/2019