Gekke stamppot met bietjes, halloumi en knoflooksaus

31 mei 2020 | Gezond, Hollands, Stamppot, Vegetarisch

Haha oh god, wat een gênant recept. Stamppot met knoflooksaus. Het doet me een beetje denken aan de begindagen van Keukenmeid, toen ik constant dit soort gare creaties promootte. Maar goed, als het niet lekker was, had ik het recept niet uitgeschreven. Dat was deze zomerse stamppot met bietjes, halloumi en knoflooksaus namelijk absoluut. Ik ga ‘m je dus ook gewoon aanraden! 😉

stamppot met bietjes

Gekke stamppot met bietjes, halloumi en knoflooksaus

Zomerse stamppot met bietjes, halloumi en knoflooksaus. Gek? Ja. Maar ook écht lekker, anders zou ik het recept niet met jullie delen.
Totale tijd 30 minuten
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 aardappelen
 • 2 gekookte bietjes
 • 4-6 broccoliroosjes
 • 1 el crème fraîche
 • 1 stuk halloumi
 • knoflooksaus
 • verse peterselie
 • gerookte paprikapoeder
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Schil de aardappelen en breng ze in een pan water aan de kook. Kook ze zacht in ongeveer 15-20 minuten. Je gaat ze prakken, dus ze moeten wel écht zacht zijn. Halverwege gooi je er een handje broccoliroosjes bij. Alles klaar? Giet het dan af, gooi de bietjes erbij en dek de pan af met een deksel.
 • In een koekenpan bak je ondertussen de halloumi. Dep het stuk kaas droog met keukenpapier en snijd er blokjes van. In een scheut olie bak je de halloumi goudbruin. Regelmatig omdraaien.
 • Time to stamppot! Pak je stamper erbij en prak de aardappelen, broccoli en bietjes door elkaar. Daar voeg je ook crème fraîche, gerookte paprikapoeder, peper en zout aan toe. Prak het tot een smeuïge, enigszins gladde stamppot. Er mogen nog best wat stukjes in zitten, het hoeft niet door een rietje.
 • Schep het op de borden, verdeel de halloumi en drizzle er een beetje knoflooksaus overheen. Verse peterselie en extra gerookte paprikapoeder zodat het er nog een beetje fancy uitziet. Serieus: lekker. Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel, bietjes, halloumi, knoflooksaus

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ik zei het toch: gek recept. Maar vét lekker. De combinatie van bietjes met kaas is niet gek, en aardappelen, halloumi en knoflooksaus zijn samen ook helemaal niet zo raar. Toch? Ik vond het een positief verrassende stamppot! Wel zin in stamppot met bietjes maar niet in een stinkadem? Probeer dan deze.
Ik at dit op 29/4/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten