stamppot met bietjes

Haha oh god, wat een gênant recept. Stamppot met knoflooksaus. Het doet me een beetje denken aan de begindagen van Keukenmeid, toen ik constant dit soort gare creaties promootte. Maar goed, als het niet lekker was, had ik het recept niet uitgeschreven. Dat was deze zomerse stamppot met bietjes, halloumi en knoflooksaus namelijk absoluut. Ik ga ‘m je dus ook gewoon aanraden!

Dit heb je nodig (2p):

2 aardappelen
2 gekookte bietjes
een paar broccoliroosjes
1 el crème fraîche
1 stuk halloumi
knoflooksaus
verse peterselie
gerookte paprikapoeder
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Schil de aardappelen en breng ze in een pan water aan de kook. Kook ze zacht in ongeveer 15-20 minuten. Je gaat ze prakken, dus ze moeten wel écht zacht zijn. Halverwege gooi je er een handje broccoliroosjes bij, verse of uit de diepvries. Zorg dat ook die zacht worden. Alles klaar? Giet het dan af, gooi de bietjes erbij en dek de pan af met een deksel.

In een koekenpan bak je ondertussen de halloumi. Dep het stuk kaas droog met keukenpapier en snijd er blokjes van. In een scheut olie bak je de halloumi goudbruin. Regelmatig omdraaien.

Time to stamppot! Pak je stamper erbij en prak de aardappelen, broccoli en bietjes door elkaar. Daar voeg je ook crème fraîche, gerookte paprikapoeder, peper en zout aan toe. Prak het tot een smeuïge, enigszins gladde stamppot. Er mogen nog best wat stukjes in zitten, het hoeft niet door een rietje.

Schep het op de borden, verdeel de halloumi en drizzle er een beetje knoflooksaus overheen. Verse peterselie en extra gerookte paprikapoeder zodat het er nog een beetje fancy uitziet. Serieus: lekker. Eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ik zei het toch: gek recept. Maar vét lekker. De combinatie van bietjes met kaas is niet gek, en aardappelen, halloumi en knoflooksaus zijn samen ook helemaal niet zo raar. Toch? Ik vond het een positief verrassende stamppot! Wel zin in stamppot met bietjes maar niet in een stinkadem? Probeer dan deze.
Ik at dit op 29/4/2020