Pittige gele curry met garnalen en prei

Dit recept gaat de boeken in als Mijn Eerste Keer Limoenblad. En dat wás me een ervaring, man man man. Ik had al lang (zou zomaar een jaar kunnen zijn) een zakje limoenblaadjes in de vriezer liggen, maar bij iedere curry vergat ik dat. En hoewel ik best wist dat het een goede toevoeging zou zijn aan Thaise curries, zag ik déze smaakexplosie ook weer niet aankomen. Want echt: het voegde héél veel smaak toe. Het gaf deze simpele gele curry met garnalen direct iets heel authentieks en fris. Nu ik dit weet, wil ik nooit meer zonder. Meen ik!

gele curry met garnalen

Pittige gele curry met garnalen en prei

Deze pittige gele curry met garnalen is een van de lekkerste curries die ik ooit gemaakt heb. En dat kwam door één ingrediënt…
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 3

Ingrediënten
  

 • 1,5 koffiekopje zilvervliesrijst – Of gewone rijst, wat je wil.
 • 200 gram knoflookgarnalen
 • 1 prei
 • 500 gram broccoli – Uit de diepvries.
 • 70 gram gele currypasta – 1 verpakking, ik had die van Koh Thai en die vond ik lekker!
 • 2 limoenblaadjes – Die koop je bij de toko (liggen in de diepvries). Kosten geen drol en blijven heel lang goed in de vriezer. Voegt écht heel veel toe aan je gerecht!
 • 200 ml kokosmelk
 • 100 ml water

Instructies
 

 • Snijd de prei in halve ringen en was die goed onder de kraan. Er zit altijd nog bizar veel grond en zand in en dat wil je niet in je curry hebben. Althans, ik niet. Laat de prei goed uitlekken.
 • Verwarm een scheut olie in een ruime pan. Voeg de prei toe en bak dit een paar minuten, totdat het slinkt.
 • Voeg de currypasta toe en bak dit nog een minuutje mee.
 • Giet de kokosmelk en het water erbij. Voeg ook de broccoli en limoenblaadjes toe. Dek de pan af en laat dit 5-10 minuten stoven op middelhoog vuur.
 • Haal de deksel vervolgens van de pan en laat dit nog eens 10-15 minuten pruttelen. De saus dikt zo een beetje in en de broccoli gaart.
 • Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier een scheutje olie in. Giet het vocht van de garnalen weg en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier. Gooi ze in de olie en bak ze zo'n 3-5 minuten, totdat ze niet meer grijs en glazig zijn. Haal de pan weg van het pitje.
 • Zodra de gele curry klaar is, roer je de garnalen erdoorheen. Haal de limoenblaadjes er weer uit.
 • Kook ondertussen ook de rijst in een dubbele hoeveelheid water.
 • Serveer de pittige gele curry met garnalen met een schep rijst.
Trefwoord broccoli, currypasta, garnalen, kokosmelk, limoenblad, prei, rijst

⭐⭐⭐⭐ – Oké ik hou nu op over die limoenblaadjes. Ik heb deze gele curry met garnalen een week later zelfs nog een keer gemaakt, dat zegt genoeg!
Ik at dit op 8/8/2023

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten