Gele curry met okra, cranberry en linzen

20 jan 2019 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_2802

Hola! Die mooie sterretjes hierboven, dat zijn stukken okra. Ik kwam het een tijdje geleden ineens tegen in een toko, kocht het en verwerkte het diezelfde avond nog in een curry. Ik kan je alvast vertellen dat het een van de meest ranzige dingen is die ik ooit heb gegeten. Waarom je het recept hieronder dan tóch ff moet lezen? De curry met frisse kwark en zoete cranberries was echt heerlijk. Je moet de okra even wegdenken.

Dit heb je nodig (1p):

1/3e van een pakje pasta voor gele curry
1 witte ui
1 teentje knoflook
100 ml kokosmelk (half pakje)
blikje lichte linzen
100 gram okra*
handje gedroogde cranberries
2 eetlepels kwark
half kopje witte rijst
peterselie

* of niet met okra, maar met courgette of broccoli ofzo! Lijkt me heel lekker in deze curry!

Dit moet je doen:

Zet een grote koekenpan of wokpan op het vuur en verwarm er een scheut olie in. Snipper het witte uitje en pers het teentje knoflook uit. Fruit het aan in de olie en gooi daarna de currypasta erbij. Bak dit even mee. Spoel ondertussen de linzen af en giet het vocht weg. Gooi de kokosmelk en linzen bij de curry en roer het goed door. Laat dit op laag vuur rustig pruttelen.

Dan de okra. Die verrekte okra. Breng een pan water met wat zout aan de kook en was ondertussen de okra. Snijd ze in grote stukken en kook (of heet dat dan blancheer?) ze een minuutje in het hete water. Daarna goed afgieten. In een ander pannetje kook je de rijst gaar.

Dien de gele curry op met de stukjes okra. Verdeel er wat verse peterselie én een handje gedroogde cranberries over en top af met een grote schep kwark. Die kwark maakt het zo lekker fris! In de meeste curry’s gaat dan yoghurt ofzo voor dat frisse tintje, maar ik gebruik kwark. Is net wat steviger én ik heb het altijd wel in huis!

Mijn oordeel: 6,9/10 – De okra was echt zoooo goor. Het proefde een beetje naar sperziebonen, dat is prima, maar de textuur was puur snot. Niet te doen, zo vies. Ik heb ‘t zelfs laten liggen en dat doe ik eigenlijk nooit, zeker niet met groente. Na wat reacties op Instagram was het me duidelijk dat ik de okra niet in stukjes had moeten koken, dus wellicht dat het snot-gehalte iets minder is als je ze in hun geheel kookt. Ik acht de kans dat ik het zelf nog eens ga gebruiken heel klein, maar mocht jij dat wel willen dan kun je je op deze website een beetje inlezen.
Ik at dit op 27/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten