Gele curry met pangasius en spruitjes

25 feb 2019 | Aziatisch, Mijn favorieten, Rijst, Vis

IMG_3358

Jo, maandag! We beginnen ‘m goed pittig met een gele curry met vis en spruitjes. Ik heb eindelijk een mooie gele currypasta gevonden! Ok oranje, maar wat de smaak betreft sjoemel ik niet want dit was zó goed. Het is misschien wel de lekkerste curry die ik ooit heb gemaakt! De gekruide pangasius en gewokte, zachte spruitjes pasten heel goed bij de pittige curry. Zeker een aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

half zakje gele currypasta*
2 pangasiusfilets (met citroen/koriander)
1 witte ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
klein zakje spruitjes
200 ml kokosmelk
150 ml water
1 kopje witte rijst
verse koriander

* ik kocht de gele currypasta van Blue Elephant. Die is redelijk geel en héél smaakvol.

Dit moet je doen:

Mocht het je nog niet duidelijk zijn: we gaan curry maken met een kant en klare currypasta. Ik heb één keer zelf zo’n pasta gemaakt en dat was tijdens een kookcursus in Thailand. Vond het best ingewikkeld toen, maar wie weet dat ik ‘t ooit nog eens aandurf. Vandaag niet. Vandaag doen we makkelijk!

Verwarm een wokpan met een scheut olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of sesamolie. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit het aan. Gooi ongeveer de helft van de currypasta erbij, iets minder kan ook want ik vond ‘m heftig pittig. Extreem smaakvol, maar dus ook goed pittig. Verhit het een paar minuten goed mee, zo komen de smaken goed vrij (ofzo). Snijd ondertussen de paprika in blokjes en gooi die er dan bij. Giet ook de kokosmelk en een glas water erbij.

Snijd de pangasiusfilet (bevroren of vers) in grove stukken en leg die bovenop de curry. Schuif een deksel op de pan en laat dit dan een kwartiertje zacht pruttelen. Roer af en toe voorzichtig zodat het niet aanbakt. Als de vis helemaal wit is, is de curry klaar.

In de tussentijd heb je de spruitjes in een klein scheutje olie gewokt. Breng ze op smaak met een beetje zout. De rijst kook je in twee koppen water. Serveer de gele curry met pangasius in een diep bord want het is best ‘nat’. Schep er wat spruitjes bij, een beetje rijst en als je dat lekker vindt nog verse koriander.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Één van de lekkerste curry’s die ik ooit heb gemaakt! Ik vond ‘m echt heerlijk. Nét iets te pittig voor mij maar wel echt heerlijk. De spruitjes gingen er ook heel goed bij. Bij veel gerechten zijn de spruitjes heel bitter maar bij deze pittige curry is het juist zacht en werkt het een beetje blussend.
Ik at dit op 18/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten