Gepofte zoete aardappel met room en salade

30 apr 2018 | Vlees

IMG_9696

Ben ik weer met mijn zoete aardappelen! Na de burgers en quiches heb ik ze nu gepoft gegeten: ZO LEKKER. Ik had niet verwacht dat dit zoveel lekkerder zou zijn dan de gebakken of gekookte versie (was mijn eerste poging ooit) maar ‘t was echt perfect zacht en romig. Top af met een beetje crème fraîche en wat zoute spekjes, eet er een lichte salade naast en je hebt een prima maaltijd voor na een luie zondag.

Dit heb je nodig (2p):
2 grote zoete aardappelen (of een paar kleintjes)
crème fraîche
spekreepjes
peterselie (of bieslook)
gemengde sla mix
bakje olijven met witte kaas
peper
zout

Dit moet je doen:
Vis een paar mooie zoete aardappelen uit je collectie, ongeveer 1 grote per persoon of een paar kleintjes. Ik koop altijd een soort buitenbeentjes-mini’s bij de Aldi omdat ik ze nog nergens goedkoper heb kunnen vinden (een kilo voor nog geen twee euro, als ik het goed heb). Was de aardappelen goed schoon, droog ze af en snijd ze dan in de lengte doormidden. Besprenkel alle helften met een beetje olijfolie (desnoods die uit het bakje olijven!) en wat peper en zout. Pak ze vervolgens in in stukken aluminiumfolie en leg ze op een rooster in een voorverwarmde oven. Het ligt maar net aan de grote van de aardappelen maar die van mij gingen er uiteindelijk 25 minuten in op 180 graden. Gewoon regelmatig even kijken of ze al goed zacht zijn! Maak ondertussen een salade van een paar handjes gemengde slamix (ik had die met bietjes) en olijven en witte kaas uit zo’n borrelbakje. Pak de aardappels uit en leg op alle helften een klein toefje crème fraîche met daarop wat stukjes spek of bacon en peterselie. En dan: genieten. Oh yesss, dit is zo makkelijk en zó lekker!

Mijn oordeel: 8/10 – De smaak van de zoete aardappel gaat heel goed samen met de zure crème fraîche en daar heb je dan ook wel wat zoutigs bij nodig. Zoals spekjes dus, maar met (gezouten) nootjes of zoiets is het denk ik ook heel lekker!
Ik at dit op 29/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten