Gerookte zalm met kokosrijst en pittige spitskool

15 jan 2018 | Aziatisch, Rijst, Vis

IMG_5677

Ik ben student en al mijn zuurverdiende geld gaat naar koffietentjes en linea recta terug de Albert Heijn in. Ik shop alles van het onderste rek, heb geen idee hoe luxe burrata smaakt en ben flexitariër uit financiële overwegingen. Maar soms heb ik zin in zalm. Dat is voor mij hét ultieme luxeproduct en daar kan ik dan zo van genieten. Vorige week maakte ik deze maaltijd met gerookte zalm, kokosrijst en pittige spitskool. Dat laatste had ik volgens mij nog nooit eerder gegeten maar ik vond het zeker voor herhaling vatbaar! Staat trouwens bewust niet op de foto, zag er niet uit.

Dit heb je nodig (2 personen):
gerookte zalm (net hoeveel je lekker vind, wij hadden ruim genoeg aan een pak met z’n tweeën)
een kop rijst
een pakje kokosmelk (150 ml)
een zak spitskool
chilikruiden
gebakken uitjes
cassavechips
sojasaus

Dit moet je doen:
Kook de rijst in een steelpannetje in de kokosmelk. Mijn regel is: 1 deel rijst met 2 delen water, of in dit geval kokosmelk. Dan lukt het bij mij altijd perfect! Waarschijnlijk heb je wel genoeg aan de kokosmelk maar anders vul je het nog een beetje aan met water. Laat dit op laag vuur inkoken en wok in een andere pan de spitskool in een beetje olie. Ik had alweer geen idee wat ik met kruiden moest doen dus ik leefde me uit met de chilikruiden en flakes. Dat is bést wel pittig (wist ik niet, wees gewaarschuwd) maar heel lekker en net wat ‘spannender’ bij de spitskool! Als de kokosrijst gaar is en niet meer te nat, schep je het op je bord. Scheur de zalm in stukjes en verdeel dat over de rijst. Leg daarnaast een flinke hoop spitskool en verdeel over je hele bord gebakken uitjes en eventueel sojasaus. Cassavechips is niet perse onmisbaar maar wel vet lekker.

Mijn oordeel: 7.1/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6.8/10 – “Dat komt door de iets te overheersende kokos en chili maar verder prima”
Ik at dit op 5/1/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten