Geroosterd brood met burrata en ingelegde groente (zelfgemaakt!)

11 apr 2018 | Hollands, Salade, Vegetarisch

IMG_9407

Serieuze life goals dit: zelf groente inleggen! Ik ben fan van al die zure hapjes (augurken, zilveruitjes etc.) en mijn opa maakte vroeger ook altijd zelf ingelegde groenten. Dat wil ik ook kunnen. Ik maakte een weckpotje met komkommer en radijsjes in zoetzuur en was zó verbaasd over het resultaat. Het kost namelijk 0 moeite en de smaak is perfect! Hieronder leg ik je uit hoe je dit doet en ik geef je een recept met je eigen mega hippe ‘augurken’ met een bolletje burrata. Als je die ingrediënten leest denk je waarschijnlijk ‘tering, hier ga ik aan sterven’, maar het is dus niet de bedoeling dat je het sap opdrinkt, oké.

Dit heb je nodig (1p):
300 ml azijn
150 ml water
150 gram suiker
2 eetlepels zout
1 eetlepel grove peper
dille
komkommer
radijsjes

wit brood
burrata

Dit moet je doen:
Meng het azijn, het water, het zout, de peper en de suiker in een steelpannetje en verwarm dit al roerend totdat alle suiker is gesmolten. Ondertussen maak je met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ook de radijsjes snijd je in dunne plakjes en dit stop je allemaal in een (middelgrote) weckpot, samen met een paar takjes dille. Je kunt hier ook twee aparte potjes voor maken want de kleur trekt uit de radijsjes en je komkommers worden dus ook roze. Als de suiker in de pan is gesmolten, haal je ‘t van het vuur en laat je het een kwartiertje afkoelen. Daarna giet je het in de weckpot en ook dit laat je nog een tijdje afkoelen (met het dekseltje open) buiten de koelkast. Daarna kun je het (dicht) tot een maand in de koelkast bewaren. Maar ik at dus vrijwel alles in één keer op, op een lekker broodje met burrata. Het brood dat ik gebruikte was een Liefde en Passie (AH) petit beurre, die is zoooo lekker. Ongesneden dus, zodat ik er zelf dikke plakken van kon snijden. Die roosterde ik een paar minuten in een grillijzer en daarna verdeelde ik daar de ingelegde groenten overheen. Bovenop plantte ik een bol burrata, goot ik een klein beetje olijfolie en tot slot strooide ik er nog wat gemalen peper overheen. HEMELS ♥♥♥

IMG_9403

Mijn oordeel: 8.4/10 – Alles met burrata is goddelijk lekker maar alleen al voor het proces van groente inleggen krijgt dit recept bonuspunten.
Ik at dit op 7/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten