Geroosterde pompoen met chilivlokken, hummus en couscous

IMG_1309

Hola! Vandaag heb ik een recept voor je waar ik zelf mega enthousiast over ben: pompoen die ik roosterde in de oven met chilivlokken en daarna at met couscous en hummus. Het is makkelijk, rete gezond, zonder vlees (vegan zelfs!) en echt fantastisch lekker! Alle smaken gaan zo goed samen! Ook leuk: het pompoenseizoen gaat binnenkort weer beginnen en juist die grote onhandelbare dingen zijn perfect voor dit recept.

Dit heb je nodig (2p):
1 hele flespompoen
hummus (naturel)
grove chilivlokken
zeezout
olijfolie
1 kopje couscous
verse peterselie

Dit moet je doen:
Ik gebruikte dus een hele pompoen, een flespompoen om precies te zijn, maar ik dénk dat dit ook wel moet lukken met van die voorgesneden blokjes. Daar zit dan geen schil meer aan, maar dat is wel een iets betere hoeveelheid voor 1 persoon. Anders eet je de rest van de week nog pompoen, haha.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en boen de pompoen goed schoon en snijd ‘m in de lengte doormidden met je allerscherpste mes. Snijd het steeltje eraf: daar kom je echt niet doorheen zonder dat er wat vingers sneuvelen. Maak in een apart bakje een mengsel van een paar flinke scheuten olijfolie en wat chilivlokken. Ik kon chilivlokken op de een of andere manier heel lastig vinden, dus als ze die bij jouw winkel ook niet hebben kun je net zo goed voor stukjes verse chili of chilipoeder gaan. Gebruik een kwastje om de hele stukken pompoen in te smeren, ook de schil! Over de binnenkant verdeel je wat zeezout. Schuif de bakplaat met bakpapier en pompoen voor ongeveer 40 minuten in de oven. Prik af en toe met een vork in het vlees om te voelen of ‘t al zacht is. De schil moet ook een kléin beetje zwartgeblakerd zijn.

In de tussentijd wel je een kopje couscous in twee kopjes kokend water. Serveer per persoon een halve pompoen met daarbij lekker veel hummus, wat couscous en tot slot een paar plukjes peterselie. Je kunt de vrucht uitlepelen maar de schil is na het roosteren ook eetbaar én juist extra lekker door al die kruiden.

 

Mijn oordeel: 8,4/10 – Jooooongens dit is zo lekker! Zo simpel en zo smaakvol door de zoete pompoen, zout en pittige chili. De knoflook in de hummus past er ook perfect bij. Misschien is het zelfs wel lekker om de pompoen voor het roosteren ook in te smeren met knoflook!
Ik at dit op 24/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten