geroosterde_witte_asperges

Sinds kort ben ik helemaal verknocht aan miso. Wat een fantástische smaakmaker is dat. I had no idea. Ook deze maaltijd werd er een groot succes mee. Het zijn heerlijke geroosterde witte asperges met zachte, lichtknapperige krieltjes met lekker veel misosaus. Om je bord bij af te likken (doe ik, zonder gêne). En ook leuk: je maakt deze hele maaltijd met maar 5 (!) ingrediënten!

 

Dit heb je nodig (2p):

500 gram witte asperges
krieltjes (+- 400 gram)
1 el miso
2 el mayonaise
1 el rijstazijn
zout + peper

(eventueel: peterselie)

 

Dit moet je doen:

Verwarm de over voor op 200 graden. Was de krieltjes en gooi ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zeezout, en schuif ze voor ongeveer 25 minuten in de oven. Nog lekkerder: halveer ze eerst. Daar worden ze net wat krokanter van.

Zet dan ook een grillpan op het vuur met een beetje olijfolie. Schil de asperges en snijd de droge, harde onderkantjes eraf. Snijd de asperges dan in drie stukken en bak ze aan lichtbruin in de grillpan.

Ondertussen maak je ook de misomayosaus. Dat is echt vrrrrreselijk simpel: mix de mayonaise, miso en rijstazijn tot een een vloeibaar sausje. Breng op smaak met gemalen peper. That’s it.

Serveer de zachte, lichtkrokante krieltjes met de geroosterde witte asperges en top af met lekker veel misomayo. Versier de boel ook nog met wat peterselie, dat staat wat leuker.

 

Mijn oordeel: 7,9/10 – Die saaaaaus, doe normaal, zo lekker! Om de een of andere reden was Joran er geen fan van (wat gek is, want deze misosaus vond ‘ie wel fantastisch) maar ik vond het heerlijk. Lekker om de geroosterde witte asperges en aardappeltjes in de dippen. Oh! Vergeet ik bijna te zeggen dat dit vast ook heel lekker is met een gepocheerd eitje erbij. Dat was ook mijn plan maar dat mislukte tot twee keer toe faliekant, en toen had ik geen eieren meer.
Ik at dit op 14/5/2021