Gevulde appel met ontbijtspek en rodekool

7 jan 2018 | Hollands, Vlees

IMG_5659

Een fijne zondagavond! Ik hoop dat jouw weekend meer shine had dan mijn appelcreatie hierboven. En dan mijn weekend, maar dat terzijde. Het ging immers om een bruggetje naar dit recept: het is een keer géén gevulde paprika of courgette, de smaken passen supergoed bij elkaar maar ja… het ziet er hier een beetje droog uit. Hoe kan ik dat verhelpen? Met eigeel of olijfolie? Hoe dan ook: het smaakte prima, maar niet heel verrassend. Appel en rodekool passen natuurlijk al goed bij elkaar en spek net zo.

Dit heb je nodig (1 persoon):
1 appel
4 of 5 plakjes ontbijtspek
potje rodekool
zak krieltjes
barbecuesaus

Dit moet je doen:
Toen ik begon, had ik geen idee of een appel überhaupt uitgehold kon worden. Maar dat lukte, best makkelijk zelfs. Snijd eerst een plak van de bovenkant af en steek daarna vanaf boven met een scherp mes een vierkant uit. Dit schep je leeg met een lepel, met ongeveer een halve centimeter rand aan alle kanten. De stukjes appel bewaarde ik voor mijn ontbijt, voor dit gerecht heb je ‘t verder niet nodig. Vul de appel met rodekool. Ik had gewoon rodekool uit zo’n potje van Hak of Jumbo ofzo, vind ik heel lekker. Als laatste pak je de appel in met de plakken ontbijtspek. Ik begon onderin en wikkelde ze zo naar boven. Zet de gevulde appel ongeveer 20 tot 30 minuten in een ovenschaal in de oven op 180 graden. Ondertussen bak je aardappeltjes bruin. Die van mij waren al voorgekruid, anders zelf nog even doen! Oh, je kunt ze natuurlijk ook gewoon in dezelfde ovenschaal doen maar daar had ik niet aan gedacht. Serveer de gevulde appel met een beetje peper en zout ennnnn met barbecuesaus. Die heb ik weer helemaal herontdekt door die pizza van laatst.

 

Mijn oordeel: 6.8/10 – Het is eigenlijk een simpel agv-tje maar dan een beetje anders dan anders, vooral omdat het er gewoon leuk uitziet.
Ik at dit op 29/12/2017

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten