Gevulde aubergine met geitenkaas, walnoot en spek

22 jul 2018 | Vlees

IMG_1034

Die aubergines die ik kreeg van de week, daar moest nodig wat mee gebeuren. En dan niet een paar blokjes door de curry maar een gerecht waarbij ik flink veel aubergine kon gebruiken. Ik ging voor een gevulde versie, had ik nog niet eerder geprobeerd maar dat bleek prima te kunnen! Ik ging voor de hele classic smaakcombi van geitenkaas met walnoot en honing maar óók voor het spek dat je hier vaak bij eet. Samen met tomaat werd het toch helemaal niet afgezaagd en écht een aanrader!

Dit heb je nodig (2p):
2 aubergines
tomatenpuree
walnoten
honing
geitenkaas
ontbijtspek
olijfolie
peper

Dit moet je doen:
Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Daarna ga je de aubergines uithollen. Ik deed dat door met een scherp mesje een groot rondje af te tekenen en daarin een ruitpatroon te krassen. Met een grote lepel kon ik daarna het meeste vlees er in een keer uit scheppen! Hol ze nog een beetje verder uit en bewaar al het vlees van de aubergine in een grote schaal. De uitgeholde aubergines smeer je in met een klein beetje olijfolie en je legt ze op een ovenrooster met bakpapier. De oven verwarm je ondertussen trouwens voor op ongeveer 200 graden.

Bij de restjes aubergine schep je een blikje tomatenpuree, een paar stukken zachte geitenkaas en kleine stukjes walnoot. Ook doe je er nog wat peper en honing doorheen. Prak alles goed door elkaar en vul dan de uitgeholde aubergines met dit mengsel. Daarna pak je de aubergines in met een paar repen ontbijtspek. Ik gebruikte per aubergine 2 plakjes maar als ik jou was zou ik er wat meer gebruiken, is wel zo lekker want dit geeft de aubergine een zoutige smaak. Zet ze voor ongeveer 3 kwartier in de oven en dek de aubergines af als je het gevoel hebt dat het spek té hard aan gaat branden. Pak ze dan voorzichtig in met aluminiumfolie en laat ze toch nog even verder garen in de oven, het vlees moet wel lekker zacht worden natuurlijk. Top af met nog wat extra honing, geitenkaas en peterselie voor wat couleurrr.

Mijn oordeel: 7,7/10 – Hele lekkere combinatie van smaken. Logisch want die combi wordt al vaker gemaakt, maar zo samen met die tomaat was het helemaal niet standaard meer! Wel is het misschien niet genoeg voor een hele maaltijd, voor mij prima want ik wist dat ik hierna nog een halve bak cookie dough ijs weg zou werken maar anders moet je er misschien nog wat aardappels of rijst bij eten.
Ik at dit op 15/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten