Gevulde paprika uit de oven met risotto, kappertjes en pijnboompitjes

26 aug 2018 | Vegetarisch

IMG_1289

Zoals ik al zei: ik keek zó uit naar nieuwe kooksessies. Helaas kwam ik donderdagavond ziek thuis van vakantie en vrijdag was mijn eetlust ver te zoeken. Maar ik had wel zin om te koken en terwijl ik dat deed, begon ik er zowaar weer trek in te krijgen. Gelukkig maar, want deze gevulde paprika’s met risotto (zonder wijn dit keer, anders ‘moet de rest van de fles ook op’) waren heel lekker! Weer een hele andere manier om risotto te eten (die afwisseling is welkom in mijn risottorijke bestaan) en met lekker veel vitamines!

Dit heb je nodig (2p):
4 paprika’s
1 kopje risottorijst
400 ml groentebouillon
Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 kleine witte ui
kappertjes
pijnboompitjes
verse basilicum (als je dat in huis hebt)

Dit moet je doen:
Maak de risotto zoals je dat normaal ook zou doen, maar dan met een paar kleine aanpassingen: je verwarmt de oven alvast voor op 200 graden én je houdt de risotto kaal en simpel. Geen wijn vandaag. Zet dus een pan op het vuur en verwarm daar een flinke scheut olijfolie in. Snijd een teentje knoflook en een wit uitje in kleine stukjes en fruit dit aan in de hete olie. Per persoon gooi je nu een half kopje risottorijst in de pan en dat roer je goed door totdat alle korrels zijn bedekt. Voor de afwisseling gebruikte in dit keer eens ‘echte’ risottorijst, arborio, maar als je ‘t mij vraagt is dat dus helemaal niet zo nodig. Zijn vast hele betogen gewijd aan waarom je alleen daar échte risotto mee kunt maken maar echt: met die fake ass van de Jumbo lukt het ook.

Zorg dat je 400 ml groentebouillon hebt klaarstaan (gemaakt van 1 blokje, dan is het dus iets sterker dan normaal) en blus de rijst af met een grote scheut. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen en herhaal dit ongeveer 5 keer, totdat de risotto smeuïg is maar de korrels nog geen pap zijn. Haal dan de pan van het vuur en roer er wat geraspte Parmezaanse kaas doorheen. ‘

Was de paprika’s, snijd ze in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Vul je schaaltjes dan met de risotto en top af met wat extra kaas en pijnboompitjes. Dit zet je voor ongeveer 20 minuten in de oven. De pijnboompitten worden nu bruin en de paprika’s lekker zacht en gegrild. Dien de gevulde paprika op met wat kappertjes maar echt alleen als je daar van houdt! Ik vind die dingen heel lekker dus ik kon de scherpe smaak naast de romige risotto wel waarderen, maar ik denk dat niet iedereen dat lust. Als je ergens nog een basilicumplantje hebt staan, pluk je daar ook nog wat blaadjes van. Eetsmakelijk!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Oeeeh heel nice! Leuke afwisseling voor de risotto en heel bijzonder met de kappertjes. Zoals ik al zei: niet teveel en alleen doen als je van kappertjes houdt, want het is verder niet echt nodig. De pijnboompitjes en Parmezaanse kaas geven al heel veel smaak!
Ik at dit op 24/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten