Gevulde paprika’s met vega gehakt, zoete tomatensaus en naan

23 jun 2018 | Aziatisch, Vegetarisch

IMG_0300

Mijn moeder kwam van de week langs met een tas VOL met paprika’s uit de kas van familie. Ja hallo, hee ik weet dat jullie meelezen: thanks! Paprika is een van de makkelijkste ingrediënten om stiekem in je gerecht te verwerken maar dit keer plaatste ik ‘m in het middelpunt. Ik vulde de paprika’s met Indiaas gekruid vegetarisch gehakt, maakte er een zoete tomatensaus bij en zelfgemaakt naanbrood om het mee op te lepelen. Ik ging daarna uit en was een beetje bang dat het totaal zou falen als stevige bodem, maar alles ging goed!

(en ja echt lelijk, dat blauwe licht. Ik krijg het niet weggewerkt)

Dit heb je nodig (2p):
4 paprika’s
vegetarisch gehakt
tomatenblokjes uit blik
2 teentjes knoflook
komijnzaad
Baharat kruiden (als je dat hebt)
chilikruiden
kaneel
peper
zout
peterselie (hoeft niet perse)
(zonnebloem)olie

140 gram bloem
100 ml kwark of yoghurt
8 gram bakpoeder (half zakje)
zout

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s en snijd de bovenkantjes er vanaf. Leg die kapjes even aan de kant en hol de paprika uit met een scherp mes. Als je net als ik voor vegetarisch gehakt bent gegaan, dan hoef je nu niets meer te bakken. Heb je gewoon gehakt, bak je dat eerst even aan. Logisch natuurlijk. Kruid het gehakt met extreem veel kruiden waaronder een geperst teentje knoflook, een paar snufjes chilipoeder, wat zout en lekker veel komijnzaad. Ook vond ik een potje Baharat (kruidenmengsel met o.a. kaneel, koriander, kardemom) en daar heb ik heel veel van gebruikt: VET lekker! Schep er een of twee lepels tomatenblokjes bij zodat het niet meer zo’n droge boel is en vul dan de paprika’s met het gekruide gehakt. Vul een ovenschaal met de tomatenblokjes met daarbij nog meer komijnzaad, peper en zout en wat kaneel. Ook doe je hier een glas water doorheen, er trekt namelijk veel vocht uit in de oven. Zet alle gevulde paprika’s met de kapjes er weer op in het tomatenprutje en zet dit dan voor een klein halfuurtje in de oven. De paprika’s zijn goed als ze helemaal zacht zijn en de schil een beetje donker begint te kleuren. Terwijl je portie groente staat te bakken, ga je aan de slag met de naanbroodjes. Dat heb ik al een paar keer eerder gemaakt (bijvoorbeeld in dit recept met muhammara) en is telkens weer een succes. Meng bloem, kwark, zout en bakpoeder samen tot een stevige maar kleverige bal en verdeel dit in vieren. Op een snijplank met daarop wat bloem rol je de stukken deeg met je handen of een roller uit tot een plat ovaalvormig broodje. Maak ook een bakje met daarin wat olie en een geperst teentje knoflook. Daar smeer je de naanbroodjes mee in voordat je ze in een grillpan mooi bruin (beetje zwart is ook ok) bakt. Niet teveel olie gebruiken: je wil ze grillen, niet frituren #notetoself Verdeel de paprika’s en het tomatenmengsel over de borden, eventueel met wat verse peterselie, en gebruik de naan om dat op te lepelen.

Mijn oordeel: 7,3/10 – Heel lekker, gezond maaltje. Naanbrood is altijd een succes en het paste ook heel goed bij de Indiase smaken die ik in het gehakt en de tomatensaus had gebruikt. Wees trouwens ook echt niet te zuinig met de kruiden, doen ze in India ook niet (denk ik).
Oordeel eetgenoot (Violet): –
Ik at dit op 21/06/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten