IMG_4707

Dames en heren, ik presenteer jullie vandaag weer een gerecht bomvol lekkere smaken! Extreem makkelijk te maken en heel snel klaar, zoals je van mij gewend bent. Het is verse pasta, gevuld met kaas (haha nee niet zelfgemaakt, deze foodblogger heeft nog nooit zelf pasta gemaakt) en daarbij geroosterde zoete tomaten en een heerlijke pistachepesto. Ik had verwacht dat dit ‘wel ok’-lekker zou worden maar het was véél meer dan dat. Die pistachepesto is bijzonder goed, echt een aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

2 trosjes zoete tomaten (bijvoorbeeld cocktail)*
verse pasta met drie kazen*

verse basilicum
handje pistachenootjes
1 teentje knoflook
scheut olijfolie extra vierge
scheut citroensap
Parmezaanse kaas
peper + zout

* die zijn meestal iets duurder maar goedkope tomaten kunnen daar in dit recept écht niet aan tippen
** of een andere kazige verse pasta

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten terwijl ze nog aan de tros hangen (want dat ziet er zo lekker gezellie uit) en leg ze dan in een ovenschaal. Giet er olijfolie voor warme toepassingen overheen, een klein beetje peper en (zee)zout en schuif dit dan voor ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer af en toe even of ‘t nog goed gaat: geroosterd maar niet zwart natuurlijk.

De goddelijke pistachepesto maak je in de tussentijd klaar. Pel de pistachenootjes en week ze in een laag je water voor een paar minuten. Als je een supergoeie blender of staafmixer hebt is dat vast niet nodig maar die van mij vertrouw ik nooit zo als het op harde nootjes aankomt. Goed, pluk de hele plant basilicum kaal, snijd een teentje knoflook in grove stukjes en rasp of snijd een stuk Parmezaanse kaas fijn. Verzamel alles bij elkaar en giet er een scheutje citroensap en olijfolie extra vierge bij. Mix alles tot een gladde pesto. Voeg vervolgens de pistache toe, mix het nog kort fijn en breng de pesto dan op smaak met peper en zout.

Kook de verse gevulde pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet ze af en dien dan meteen op met de pistachepesto en een trosje tomaten. Eventueel nog een scheutje lekkere olijfolie (waarom ook niet hè) en voila!

Mijn oordeel: 8/10 – Haha ja óóit ga ik echt wel zelf pasta maken maar tot die tijd is dit echt een superlekkere optie. Verse pasta met kaas hield me altijd een beetje tegen want ik verwachte gorgonzola of zoiets stinkends, maar de drie kazen die Jumbo in deze pasta heeft gepropt zijn ricotta, mozzarella en (hou je vast) geraspte kaas. Niet heel spectaculair dus, maar wél heel lekker! Vooral met die zoete tomaten en zoute pesto erbij, nice!
Ik at dit op 10/7/2019