Gevulde tomaten met couscous, radijs en amandelen

15 mrt 2018 | Rijst, Vegetarisch

IMG_9171

Op de een of andere manier zit ik altijd met een overschot aan tomaten. Dan denk ik er veel te gaan eten, koop ik een zak en dan zit ik na een paar dagen weer noodgedwongen te broeden op een tomatenrecept. Dit keer ging het een beetje anders want ik kreeg een bakje met de lekkerste tomaten ooit van een klant bij stage, en daar moest dus wel ff wat leuks mee gebeuren. Afgelopen zondagavond had ik zin in vitamines en in niet teveel gedoe, met dit resultaat: gevulde tomaten uit de oven met een couscousvulling. Ik wilde er eigenlijk nog iets vlezigs (zoals spekjes) in verwerken maar omdat ik al zo hard had gefaald met de Week Zonder Vlees, wilde ik dat niet nog erger maken (en vegetarische spekjes begin ik niet aan, teringduur). Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (1p):
3 tot 5 tomaten (ligt eraan hoe groot ze zijn)
couscous
Hüttenkäse
radijsjes
gezouten amandelen
oregano

Dit moet je doen:
Snijd een klein topje van de tomaten alsof het dekseltjes zijn. Het zou leuk zijn als je, net als ik, tomaten gebruikt die nog aan de tros zitten maar dat is natuurlijk geen vereiste. Haal daarna met een scherp mesje en/of een theelepeltje voorzicht al het natte vlees en de pitjes uit de tomaat. Daar gaan we verder niks mee doe dus dat kan weg. Terwijl je de tomaten slacht, laat je couscous zacht worden in een laag water met wat peper en zout. Ik gebruikte ongeveer een half kopje couscous met daarbij een heel kopje kokend water en dat was zeker genoeg. Als al het water is opgenomen, meng je lekker veel Hüttenkäse door de couscous. Ook snijd je de radijsjes in kleine stukjes en hak je de amandelen fijn. Dit gaat ook door de couscous, even roeren, en dan kun je de holle tomaten vullen met dit mengsel. Er gaat waarschijnlijk niet superveel in, maar de rest kun je prima los eten. Leg je gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal met (het takje met) de kapjes er weer op. +10 punten als je nog weet welke tomaat bij welk dekseltje hoort. Giet en strooi er wat olijfolie, peper, zout en oregano overheen en zet het voor een klein halfuur in de oven op 150 graden. Hoe langer je de gevulde tomaten op een lage stand zet, hoe zoeter en zachter ze worden! En dat wil je!

 

Mijn oordeel: 6.7/10 – Tomaten uit de oven zijn natuurlijk altijd lekker, kan niet mislukken, maar de vulling was lichtelijk saai. De zoute amandelen waren een goede keuze maar maakte het toch nét niet interessant genoeg. Al met al wel een heel goed gerecht om al je restjes in te verwerken!
Ik at dit op 11/3/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten