Gezondere pasta carbonara (zonder ei of room)

14 okt 2019 | Gezond, Pasta, Vlees

Gezondere pasta carbonara zonder ei en room

Ehhhh wat? Jazekers: ik maakte een gezondere pasta carbonara, zonder ei of room en met… bloemkool! Ik vind pasta carbonara zo lekker, zo geweldig romig, zout en zacht maar ook zo vet met weinig ruimte om er een passende groente in te fietsen. Ik maakte een look-a-like saus van bloemkool, kaas en wat kruiden en je kunt je echt niet voorstellen hoe lekker ‘ie is! Ok nee, ècht carbonara kun je het niet noemen maar ik gaf mezelf wel een schouderklopje voor dit recept. Probeer het eens!

Dit heb je nodig (2p):

linguine of spaghetti
400 gram bloemkoolroosjes
grote hand geraspte kaas (100 gram?)
spekreepjes
knoflookpoeder
peper + zout

Dit moet je doen:

Kook de bloemkoolroosjes tot ze zacht zijn. Ik gebruikte bloemkool uit de diepvries, dat gaat lekker snel want die roosjes zijn al voorgekookt. In een andere pan met gezouten water kook je de linguine of andere lange pasta beetgaar.

Als de bloemkool zacht is, verzamel je alles in de blender of, als je een staafmixer hebt, in een hoge bak. Mix de bloemkool met een klein beetje geweld èn ongeveer 8-10 eetlepels kookvocht van de pan pasta tot een zachte, gladde massa. Voeg ook lekker veel geraspte kaas toe en breng alles op smaak met peper en knoflookpoeder. Mix het nog eens goed door.

In een koekenpan bak je de spekreepjes bruin. Voeg de bloemkoolsaus toe en bak dat even mee. Giet de pasta af maar laat weer nog een klein scheutje water of in de pan. Gooi dat vocht + de pasta bij de bloemkoolsaus en spekjes en roer alles goed door elkaar. Moet je nu even horen hóe fantastisch dit klinkt! Zo zacht en smeuïg! Top af met gemalen peper en eventueel een beetje peterselie.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Haaaalleluja, als je zin hebt in een smeuïge, kazige pasta maar toch liever wel iets eet met groenten, is dit helemaal je ding. Gepureerde bloemkool is heel smeuïg en neutraal van smaak, dus met kaas en kruiden kun je er al heel veel van maken. Kan misschien niet helemaal tippen aan een echte pasta carbonara maar ik vind ‘t een goed recept zo! Wil je lachen? Check deze mislukte pasta carbonara, haha…
Ik at dit op 9/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten