basilicumroomsaus

Studentige maaltijd op je beeldscherm! Althans – deze gebakken gnocchi met basilicumroomsaus viel toen ik nog met huisgenoten woonde altijd erggg goed in de smaak. Ik weet niet hoe de vlag er anno 2022 bijhangt. Deze maaltijd zet je binnen een kwartiertje in elkaar, is gezond, hartstikke vega, óók lekker als restje de volgende dag(en) en niet duur. Verkocht? Hier het recept

Dit heb je nodig (2p):

2/3e bak gnocchi
halve bak vega spekreepjes *
3 paprika’s
2 handjes basilicum
2 grote el crème fraîche
peper
zout
scheutje olijfolie

olie om in te bakken

* Tot nu toe vind ik die van Vivera by far het lekkerst! (Dit is niet gesponsord.)

 

Zo maak je de gnocchi met basilicumroomsaus:

Zet twee koekenpannen klaar en verwarm in beiden een scheut olie. Bak in de een de gnocchi goudbruin en knapperig en in de ander de vegetarische spekreepjes lekker crispy. De spekreepjes mag je echt wel een tijdje laten bakken.

Was de paprika’s, snijd ze in blokjes en bak ze in een beetje olie in de eerste pan die vrijkomt. (Of pak een extra pan en neem je verlies dat je er nog een moet afwassen.)

Maak ondertussen de basilicumroomsaus. Dat doe je door de basilicum, crème fraîche, peper, zout en een scheutje lekkere olijfolie te blenden tot een gladde saus. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe. Ik blend het liefst met zo’n saus-opzetstuk op de blender, maar met een staafmixer kan bijvoorbeeld ook.

Gooi daarna alles bij elkaar: de krokante gnocchi, gebakken paprika, vegetarische spekreepjes en de romige basilicumsaus. Hussel door, serveer op twee borden en versier met een paar blaadjes extra basilicum.

 

⭐⭐⭐⭐  – Lekker zout, romig, voedzaam, alles. Gebruik je hiervoor liever échte spekreepjes, dan kan dat natuurlijk ook prima. Heb je weinig inbeeldingsvermogen, check dan dit recept uit 2019 waar ik precies dat deed
Ik at dit op 12/9/2022