Gnocchi met geitenkaas, pittige tomatensaus en bacon

Afgelopen zomer was ik in Servië in een bijzonder gaaf restaurant. Het interieur was heerlijk hysterisch (check de foto hieronder) en het eten was top. Kiezen was echt heel lastig en wat ik op zo’n moment doe: een foto maken van de menukaart. Dan kan ik alle gerechten die ik niet kies, thuis een keer proberen te maken. Heel slim, vind ik zelf. Afgelopen week maakte ik zo’n gerecht en het was héérlijk: gnocchi met geitenkaas, pittige tomatensaus en bacon. Nieuwe favoriet!

lorenzo_kakalamba

Het restaurant! ‘Lorenzo & Kakalamba’ heet het, in Belgrado in Servië dus.

gnocchi geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, pittige tomatensaus en bacon

Afgelopen week maakte ik zo’n gerecht en het was héérlijk: gnocchi met geitenkaas, pittige tomatensaus en bacon. Nieuwe favoriet!
Totale tijd 20 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • gnocchi
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 4 tomaten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • stukje rode peper – Of chiliflakes.
 • 1 teentje knoflook
 • 2 schijfjes zachte geitenkaas – 30 gram?
 • 6 plakjes bacon

Instructies
 

 • Zet twee koekenpannen op het vuur. In de een verwarm je een scheut olie en daar fruit je een geperst teentje knoflook en fijngesneden verse peper in aan. De rode pepers waren uitgekocht toen ik dit wilde gaan maken dus ik gebruikte gedroogde chiliflakes die ik nog had, dat was ook prima! Schep vervolgens de tomatenpuree erbij en roer dit goed door.
 • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg die ook toe. De zongedroogde tomaatjes halveer je en gooi je ook bij de pittige tomatensaus. Roer het goed door, breng het op smaak met een beetje zout en laat dit dan rustig (heel rustig) pruttelen. Het hoeft eigenlijk alleen maar goed warm te blijven.
 • In de andere koekenpan bak je de plakjes bacon zonder olie of boter krokant. Laat ze daarna eventueel even uitlekken op een stuk keukenpapier.
 • De gnocchi kook je in 1-2 minuten in een pan water. De gnocchi’s zijn klaar als ze boven komen drijven! Giet het af en bak ze nog nog heel kort in de koekenpan waar je net bacon in hebt gebakken. Voeg wel olijfolie toe!
  Tip: gebruik hier een koekenpan met ultragoeie anti-aanbaklaag voor want door de zetmeel bakt de gnocchi snel aan. Daar had ik eerder nooit last van maar nu mijn pan het begint te begeven dus wel. Heb jij hier wél altijd problemen mee? Spoel de gnocchi dan voor het bakken héél goed (twee keer) af en laat het ook even drogen voordat je ze bakt.
 • Serveer de gnocchi met pittige tomatensaus, verkruimel er wat geitenkaas en de krokante bacon overheen. Niet te veel geitenkaas: te veel is (gek genoeg) niet lekker in dit recept. Geniet ervan!
Trefwoord bacon, geitenkaas, gnocchi, tomaat, zongedroogde tomaat

Mijn oordeel: 8,3/10 – Dit recept is écht voor herhaling vatbaar maar eerst moet ik al die andere recepten van de menukaart testen. Toprestaurant dit, echt.
Ik at dit op 7/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten