Gnocchi met pittige tomatensaus met salie en chorizo

19 apr 2020 | Italiaans, Pasta, Snel, Vlees

Dit weekend vroeg ik volgers op Instagram welk van de tig gerechten die ik nog uit moet schrijven, ik als eerste onder handen moest nemen. Die poll bewijst maar weer dat simpele gerechten knetterhard kunnen scoren: er werd massaal gestemd op deze gnocchi met pittige tomatensaus! Dat verraste me, maar ik ben de beroerdste niet dus here it is! Geniet ervan hè 😉 En stuur me vooral een foto en een review als je ‘m hebt geprobeerd!

gnocchi met pittige tomatensaus

Gnocchi met pittige tomatensaus met salie en chorizo

Er werd massaal gestemd op deze gnocchi met pittige tomatensaus! Op smaak gebracht met onder andere salie en lekker zoute chorizo. Probeer het eens!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • halve verpakking gnocchi
 • 1 teentje knoflook
 • 1 grote witte ui
 • 0,5 chorizoworst
 • 1 blik tomatenblokjes
 • handje verse salie
 • 1 tl oregano
 • 1 tl chiliflakes
 • balsamicosiroop – Kun je kant en klaar kopen, vaak in een knijpfles. Heb je dat niet? Maak dan siroop door balsamico te mengen met stroop, honing of suiker totdat het wat dikker en zoeter is.
 • beetje zout

Instructies
 

 • Pak er drie pannen bij: eentje voor de saus, eentje om de gnocchi kort in te koken en een om de gnocchi vervolgens krokant in te bakken. Dat koken kun je meteen wel doen. Breng het water aan de kook en voeg dan de gnocchi toe. Zodra ze gaan drijven, zijn ze klaar en kun je de pan afgieten.
 • Zet dan direct de schone pan om ze in te bakken op het vuur en verwarm daar op middelhoog vuur wat olijfolie in. Schuif de gnocchi er voorzichtig bij (dat kan spetteren als de gnocchi nog erg nat is) en terwijl je het regelmatig omschept, laat je ze rustig krokant bakken.
 • In de tussentijd ga je ook aan de slag met de pittige tomatensaus. In de derde pan verwarm je een nieuwe scheut olie, waarin je een gesnipperd uitje en geperst teentje knoflook fruit.
 • Snijd het bosje salie fijn en bak dat ook mee, net als de oregano en chiliflakes. Giet de tomatenblokjes bij de kruiden.
 • Snijd de chorizo in kleine blokjes en gooi ook die er na een paar minuten bij. Roer het goed door en laat dit een minuut of 10 pruttelen. Breng het eventueel nog op smaak met zout, maar grote kans dat dat echt niet nodig is door de chorizo!
 • Serveer de gebakken gnocchi met een paar grote scheppen van de pittige tomatensaus met de lekker zoute chorizo. Bovenop drizzle je nog wat van de zoete balsamicosiroop om het pittige uit te balanceren – zoals ze dat zo chique zeggen. En zoals ik zeg, want is echt zo.
Trefwoord chorizo, gnocchi, tomaat

Mijn oordeel: 7,8/10 – Die tomatensaus in combinatie met de balsamico was echt héérlijk. Perfect pittig-zoet-zout op deze manier! De krokante gnocchi vind ik nog steeds zoveel lekkerder dan gewoon gekookte gnocchi, dat is toch al snel heel kleverig. De salie maakt deze tomatensaus net een beetje anders dan anders!
Ik at dit op 14/4/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten