Selecteer een pagina

Een van mijn favoriete lifehacks voor snel en degelijk koken: gnocchi. Waterkoker aan, pannetje vullen, gnocchi erbij, drie keer met je ogen knipperen en klaar. Lekkere sausjes voor erbij kun je ook eeuwig blijven afwisselen. Kijk vooral even rond hier, er staan genoeg recepten met gnocchi online! Deze versie is met hazelnoten, courgette en een sausje van ricotta en frisse limoen. Een vleugje, geen hap aangekoekte cocktail. Eetse!

Dit heb je nodig (2p):
gnocchi
halve limoen
half bakje ricotta
1 courgette
1 teentje knoflook
handje hazelnoten

Dit moet je doen:
Verwarm een pan met daarin een scheutje olijfolie. Pers het teentje knoflook en fruit het aan in de olie. Was de courgette en snijd er blokjes van. Gooi die bij de knoflook en bak dit een paar minuten mee. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook. Als het kookt gooi je de gnocchi erbij. Gnocchi is extreeeem snel klaar: als de gnocchi’s langzaam naar boven komen drijven, is het prima. Giet de pan af en gooi de gnocchi bij de courgette. Bak dit nog kort een beetje aan zodat de stukjes gnocchi aan de buitenkant een héél klein beetje krokant worden.

Roer een half bakje ricotta door de gnocchi met courgette en verwarm dat nog even mee. Rasp ook de helft van de schil van een limoen boven de pan. Zo fan als ik ben van citroenrasp, zo bewust ben ik me ervan dat je met limoen echt moet uitkijken. Een kwart tot een halve schil is echt genoeg, je wilt een vleugje fris. Eventueel een klein beetje sap. Breng alles op smaak met zout en peper. Hak de hazelnoten fijn. Serveer de gnocchi met een extra partje limoen (kunnen je eters zelf meer toevoegen + staat leuk), hazelnoot en eventueel nog wat peterselie.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Gnocchi is gewoon al-tijd goed. Zeker als je ‘m even aanbakt. Ik vond de frisse saus van ricotta en limoen ook erg lekker. Van hazelnoot blijf ik niet echt heel warm worden; naar mijn idee zijn er heel veel andere noten die veel meer smaak geven.
Ik at dit op 24/4/2019