Gnocchi met romige basilicumsaus en spekjes

11 jun 2018 | Italiaans, Pasta, Vlees

IMG_0140

Morning! Ik heb dus twee huisgenoten die gnocchi niet lekker vinden. Oké: broccoli of vis, kan ik me iets bij voorstellen. Maar gnocchi!? Zo smeuïg en zacht, perfect comfortfood! Negeer dus vooral het jurycommentaar onderaan als jij gnocchi ook helemaal het einde vindt. Ik maakte er een heerlijk gerecht mee met een romige basilicumsaus, zoute spekjes en frisse paprika.

Dit heb je nodig (2p):
gnocchi
3 eetlepels crème fraîche
verse basilicum
spekreepjes
1 groene paprika
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
Ik heb vorige week een nieuwe blender gekocht en bij het maken van dit gerecht is ‘ie helemaal goedgekeurd (goedkoopste op bol.com van Philips, 25 euries). Er zat zo’n klein speciaal bakje bij waarmee je omgedraaid kunt blenden, die gebruikte ik. Vul dat ding met heel veel verse basilicum, 2 of 3 eetlepels crème fraîche, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Mix dit tot een romige, groene saus en proef af en toe of er nog wat meer basilicum bij moet. Zet de saus daarna even apart en ga dan verder met de rest. Snijd eerst de groene paprika in kleine blokjes. In een pan breng je water aan de kook en in een paar minuutjes kook je daar de gnocchi in gaar. Dat gaat heel snel, proef af en toe even of ze al zacht zijn. Over het algemeen is de regel dat ze goed zijn wanneer ze gaan drijven maar vaak vind ik ze dan al té smeuïg. In een koekenpan bak je de spekreepjes uit en ook die houd je even aan de kant in een bakje. Schep het vet weg (niet in de gootsteen, thank me later) en bak de kleine stukjes paprika voor een paar minuten. Meng op je bord de gnocchi met de paprika en giet daar de romige basilicumsaus overheen. Als laatste strooi je er de spekjes en nog wat peper over.

Mijn oordeel: 7,6/10 – Ik vond het superlekker! Ik vond het ook een hele leuke manier om basilicum in een gerecht te verwerken (een keer niet met mozzarella en tomaat, weet je wel) en zeker een aanrader! Ik vond de combinatie met paprika en spekjes heel goed, maar niet heel verrassend. Een beetje simpel, daarom niet meer dan een 7,6.
Oordeel eetgenoot (Kelly): 6,5/10 – “Lekker, alleen ik vind die gnocchi toch wel heel erg … much. Had het nog nooit op maar vond het dus heftig. Wel leuk om een keer te proberen. De saus was ook chill, misschien kan die iets dikker. Iets voller.”
Ik at dit op 9/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ik vind je saus heel chill klinken (vooral de manier waarop je ‘m maakt)! Nog een tip om van het vet van spekjes af te komen: ik gooi ze meestal door een zeefje, dan het vet hard laten worden (of nog iets gebruiken om paprika in te bakken uiteraard) en als het hard is weggooien, kom je ook niet in de verleiding het door je gootsteen te spoelen.

  Antwoord
  • admin

   Slimmm! Ik doe het ook nooit door de gootsteen hoor! Ik schep het er meestal uit en laat het dan in een toch al vies kopje of oude verpakking van iets uitharden, werkt ook 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten