gnocchi met roomsaus

Easy does it helemaal bij deze gnocchi met roomsaus, boontjes en een dikke lading Parmezaanse kaas. Het is romig, cheesy en ook gewoon prima voedzaam. En je flanst het ook nog eens in no-time in elkaar. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen, ha. Opslaan!

Dit heb je nodig (3p):

gnocchi
1 witte ui
2 teentjes knoflook
200 gram edamameboontjes
200 gram erwten
250 ml soja cuisine
pijnboompitjes
citroensap
Parmezaanse kaas

 

Dit moet je doen:

Pak er twee koekenpannen bij en verwarm in één een scheut olijfolie. Daarin bak je de gnocchi. Je kunt gnocchi ook kort even koken, maar dan wordt de textuur wel wat snottig. Ook lekker, maar ik heb ze toch liever een beetje krokant gebakken.

In de andere pan rooster je eerst de pijnboompitjes goudbruin. Houd die daarna nog even apart. Doe olie in de pan en fruit twee geperste teentjes knoflook en een gesnipperd uitje aan. Gooi vervolgens meteen de edamameboontjes en erwten erbij. Ik haal die altijd uit de vriezer (want: makkelijk en goedkoop) dus die moeten ter plekke, in de pan, nog ontdooien. Giet daarom de soja cuisine er ook bij. Dan gaat dat garen en opwarmen een stuk sneller. Als het geheel warm is, laat je het nog een paar minuten pruttelen tot een wat dikkere saus.

Schep de gebakken gnocchi en de roomsaus met boontjes bij elkaar. Top af met pijnboompitjes, gemalen peper en zout naar smaak en een kneepje citroensap. En vergeet de Parmezaanse kaas niet! De roomsaus is lekker, maar dat kazige heb je er echt nog wel bij nodig!

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Geen klapper maar wel gewoon een prima doordeweekse maaltijd. Met minder groenten en meer roomsaus en kaas zou het nog lekkerder zijn. Maar ja, het is niet elke dag feest.
Ik at dit op 10/5/2021