Selecteer een pagina

IMG_1514

Joehoe! Dit is een van mijn klassiekers en vandaag geef ik jullie dit extreem simpele recept. Tijdens de chaos van de eerste week op mijn nieuwe studie, een paar weken geleden, heb ik dit maar liefst vier keer gegeten. Niet overdreven! Deze maaltijd met gnocchi, rucola en een saus van paprika en feta is zó lekker en is klaar te maken in vijf minuutjes. Ook niet overdreven!

Dit heb je nodig (2p):
gnocchi (2/3e van het pak)
2 paprika’s
stuk feta (2 cm breed ongeveer)
1 teentje knoflook
pijnboompitjes
rucola
peper

Dit moet je doen:
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paprika’s in grove blokjes en gooi alles in de blender. Hier doe je ook een stuk feta bij en een teentje knoflook. Die laatste kun je eventueel in iets kleinere stukjes snijden zodat je zeker weet dat ‘ie goed gemixt wordt. Ik had één van die keren zitten kauwen op een homp knoflook en daarna had ik nog een borrel. Niet de bedoeling. Strooi er wat peper bij (zout hoeft niet want feta is al zout) en mix alles kort tot een gladde saus. Er mogen best wat stukjes in blijven zitten. In de tussentijd rooster je pijnboompitjes in een steelpannetje mooi bruin.

Als het water kookt, kun je voorzichtig de gnocchi erin gooien. Laat ze daar één minuutje in koken, giet het af en serveer de gnocchi op een bedje van rucola. Giet de paprika-fetasaus eroverheen en eindig met de pijnboompitjes. Simpeler ga je ‘t niet krijgen en het is dus écht een hele smakelijke maaltijd. Eetse!

Mijn oordeel: 8,2/10 – Heel veel bonuspunten voor de tijd en de eenvoud!
Ik at dit op 4/9/2018 (en nog veel meer dagen)