Gnocchi met tomatensaus, zongedroogde tomaat en spinazie

IMG_2043

Ohhh man, dat ziet er goed uit hè? Dat was het ook zéker! De ingrediëntenlijst van dit gerecht is ontzettend cliché maar dat is het met een reden: it’s so good. Deze warme, vullende maaltijd bestond uit gnocchi in een simpele Italiaanse tomatensaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes. Het is alweer een aantal weken geleden dat ik dit at en nu ik ‘t weer zo voor me zie, besluit ik per direct dat ik dit vanavond weer op tafel ga zetten.

Dit heb je nodig (2p):

gnocchi
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
verse spinazie (minimaal 200g)
zongedroogde tomaatjes
Italiaanse kruiden
pijnboompitjes

Dit moet je doen:

Het wordt alleen maar beter: boodschappen doen is easy, de bereiding misschien nog wel meer! Begin met het maken van de Italiaanse tomatensaus. Die is in zoverre Italiaans door de Italiaanse kruiden die er doorheen gaan 😉 Neem een grote pan en verwarm daar een scheutje olijfolie in. Pers een teentje knoflook en fruit dit aan in de olie. Giet daar vervolgens een heel blik tomatenblokjes bij en breng dit op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen.

In een ander pannetje breng je een ruime hoeveelheid water aan de kook. Zodra het kookt, gooi je de gnocchi er voor één minuutje bij. Daarna giet je het af en zet je het even aan de kant. Voeg handje voor handje de spinazie toe aan de tomatensaus. Dat slinkt superveel natuurlijk, dus vergis je niet in de hoeveelheid. Je hebt best wat nodig!

In een apart pannetje rooster je de pijnboompitjes. Ondertussen snijd je ook wat zongedroogde tomaatjes in kleinere stukken. Roer dit door de tomatensaus en voeg daarna ook de gnocchi toe. Serveer een grote schep gnocchi met tomatensaus op in een diep bord en verdeel de pijnboompitjes. Je zou hier eventueel ook nog Parmezaanse kaas aan toe kunnen voegen maar het was zo ook al heel smaakvol dus ik dacht ‘laat ik dat voor de verandering eens niet doen’. Maar het kan dus wel, is sowieso lekker.

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ik heb ondertussen al irritant veel gezegd over dit simpele gerecht: het is lekker, extreem snel klaar en echt comfortfood. Een dingetje: ik vind gebakken gnocchi nét iets lekkerder, zoals in dit recept.
Ik at dit op 31/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten