Gnocchi met zelfgemaakte tomatensaus en mozzarella

5 mei 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_9724

Het toppunt van ‘koken zonder pakjes en zakjes’ is met zekerheid zelfgemaakte tomatensaus. Niks mis met een kant en klaar potje af en toe (ik ben student, potjes zijn mijn recht) maar ik vind koken ook gewoon heel leuk (je meent het) en wilde zelf een keer tomatensaus maken. Het was dus helemáál niet moeilijk en binnen een half uurtje stond deze super huisvrouwelijke sugar free healthy chick home made tomatensaus op tafel. Maak het!

Dit heb je nodig (1p):
gnocchi
3-4 tomaten
1 teentje knoflook
tomatenpuree (kleinste blikje)
olijfolie
chilipoeder
basilicum
mozzarella
pijnboompitjes

Dit moet je doen:
Breng een pan water aan de kook en was de tomaten. Ik gebruikte gewoon van die cheap ass tomaten maar het wordt ongetwijfeld nóg lekkerder als je hier zoetere tomaten voor gebruikt. Zet aan de onderkant van de tomaten een klein kruisje met een scherp mes en leg de tomaten dan 10 seconden in het kokende water. Vis ze er voorzichtig uit en peuter dan het velletje van de tomaat, dat gaat nu als het goed is héél makkelijk. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de kleine harde stukjes waar het kroontje aan zat. Verwarm in een andere pan een scheut olijfolie (niet te zuinig) en fruit daar een uitgeperst teentje knoflook in aan. Zet het vuur niet de hoog en gooi dan alle stukjes tomaat erbij. Je kunt er natuurlijk alle kruiden bij doen die je maar kunt bedenken, maar ik ging voor verse basilicum. Hak een paar blaadjes fijn en gooi dit dan bij de tomaten. Laat het een beetje pruttelen totdat de tomaten goed zacht zijn en plet ze dan een beetje met je lepel. Dit laat je voor ongeveer 15-20 minuten sudderen, af en toe goed roeren. Tegen het einde gooi je er 1 of 2 grote theelepels tomatenpuree bij, een snufje chilipoeder en nog wat peper en zout. Ik vond mijn saus net wat te dik en daarom deed ik er nog een paar lepels water doorheen, ging perfect. In de tussentijd kook je de gnocchi in een paar minuten (totdat ze gaan drijven) gaar en rooster je de pijnboompitjes bruin. Schep alles op elkaar op je bord, verscheur er wat mozzarella overheen en that’s it! Helemaal verantwoord, en lékker!

Mijn oordeel: 8,3/10 – Het is waar: je eigen tomatensaus smaakt zoveel lekkerder en ‘rijker’ dan die uit een potje. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat er geen suiker is toegevoegd én de bereiding valt ook alles mee. Ik ga die saus sowieso véél vaker maken nu, het was ook in combinatie met de gnocchi, mozzarella en pijnboompitjes heel geslaagd :thumbs:
Ik at dit op 30/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten